Det var i onsdags som Katarina Larsson kom ut från en butik i Skövde och fick syn på en frusen hund. Hunden på bilden är dock en annan.
1 av 3
Det var i onsdags som Katarina Larsson kom ut från en butik i Skövde och fick syn på en frusen hund. Hunden på bilden är dock en annan. - Foto: Pixabay / Facebook
Katarina är inte helt säker på vilken ras hunden var, men gissar att det handlade om en mindre collie. Hunden på bilden är en annan.
2 av 3
Katarina är inte helt säker på vilken ras hunden var, men gissar att det handlade om en mindre collie. Hunden på bilden är en annan. - Foto: Pixabay
Katarina och killen hjälpte sedan hunden att bli varm igen. Hunden på bilden är dock en annan.
3 av 3
Katarina och killen hjälpte sedan hunden att bli varm igen. Hunden på bilden är dock en annan. - Foto: Pixabay

Katarina såg frusen hund utanför affären – då gjorde en kille något fantastiskt

Den stod ensam utanför affären och var helt förfrusen, berättar Katarina. Nu undrar hon vem killen som hjälpte hunden är.


Det var i onsdags vid 18.00-tiden som Katarina Larsson kom ut från en butik vid Coop Forum i Skövde.

Då fick hon plötsligt syn på en kille i 25-årsåldern stå bredvid en frusen hund och riva av sig sin gråa kavaj.

– Han hade slängt kavajen på marken för att komma åt sin tjockare jacka som han hade under. Han svepte sedan jackan om hunden, säger Katarina till Nyheter24.

Bildkälla: Facebook

Katarina är inte helt säker på vilken ras hunden var, men gissar att det handlade om en mindre collie. Hunden hade nämligen en mjuk och fjunig päls. Den var dessutom ganska liten.

Katarina, som själv har hund, gick då fram till killen och erbjöd sig att hämta en filt hon hade i sin bil.

– Så jag knatar i väg och hämtar den tjockaste filten jag har i bilen och går sedan tillbaka till honom. Vi lägger ut filten på marken. Först är hunden lite reserverad, men tillslut lyckas vi få den att sätta sig på filten med killen också lägger den över hunden.

Bildkälla: Pixabay

Killen, som också själv har hund, satte sig bredvid den nerkylda hunden medan Katarina gick in i affären för att be personalen att ropa ut i högtalarna efter hundens ägare.

– Hunden stod alltså bara och skakade och var jättekall om öronen och tassarna. Den hade nog stått där uppemot en halvtimme och såg ut som en liten motor som bara stod och skakade.

Det var dessutom flera minusgrader och blåste hårt, berättar Katarina.

När hon kom tillbaka ut igen kunde både hon och killen konstatera att hunden hade blivit lite varmare. Katarina var dock tvungen att åka därför. Då tog killen in hunden i butiken.

– Butiken fick säga vad de ville. Där inne var det i alla fall varmt, säger Katarina.

Bildkälla: Pixabay

Väl inne väntade killen in ägaren.

Men hur det hela slutade vet inte Katarina eftersom hon var tvungen att åka därifrån.

– Det är ju inte vem som helst som river av sig sina ytterkläder för att skydda en hund, men han hade civilkurage nog att göra detta. Så en eventuellt utskällning gav han nog ägaren. Det hoppas jag i alla fall, säger Katarina.

Hon skulle också gärna vilja komma i kontakt med hjälten. Därför skrev hon om händelsen på Facebook, ett inlägg som även plockades upp i gruppen Dr. Status.

Läs också om Gunnar som räddade livet på en hund genom mun mot nos-metoden.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hund?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.