Hemlösa Weezy var rädd för precis allt – tills hennes lillebror föddes

Vinthunden Weezy var livrädd, till och med för flugor. Men när lilla Evan kom in i hennes liv förändrades allt.


När den lilla vinthunden Weezy lämnades på ett hundstall för hemlösa hundar var hon livrädd. Ingen visste vad hon hade varit med om i sitt liv som ute på gatorna i Alberta, Kanada.

Dessutom behövde hon dra ut precis alla tänder utom två, för att tänderna var i så dåligt skick. Det är därför hennes tunga hänger utanför munnen konstant.

Bildkälla: Instagram

Weezy var rädd för allt från människor till pipleksaker.

Den första familjen som adopterade Weezy var tvungna att lämna tillbaka henne redan dagen efter, för att hon helt enkelt var för rädd.

Bildkälla: Instagram

Men lilla Weezys rädsla skrämde inte bort Sarah Mavro från Edmonton. När hon fick höra talas om den lilla livrädda hunden åkte Sarah nästan två timmar med bilen för att ta sig an Weezy och ge henne ett tryggt hem.

Och det visade sig krävas en hel del tålamod och kärlek, men kanske mest just tålamod för att få henne att våga slappna av.

Bildkälla: Instagram

– Hon är fortfarande väldigt blyg och tillbakadragen, särskilt inför främlingar. En gång flög en halvdöende liten fluga in i hennes bur och höll nästan på att skrämma livet ur Weezy, säger Sarah till The Dodo.

För att känna sig trygg har Weezy en väldigt älskad snuttefilt som hon gärna gosar med och gömmer sig i så att bara de stora näpna ögonen och den lilla nosen sticker fram.

Bildkälla: Instagram

Sakta men säkert började Weezy våga öppna upp sig och äntligen visa sitt rätta jag. Men det skulle ta hela tre år innan hon vågade sig på att skälla för första gången.

Men den riktigt stora vändningen i livet skulle bli när familjen fick ytterligare ett tillskott, i form bebisen Evan. Weezy blev som förtrollad av den lilla nykomlingen i familjen. Och känslan var besvarad.

Bildkälla: Instagram

– Evan är sju månader nu och Weezy älskar honom mer än hon älskar oss tror jag. Hon kryper tätt intill honom och låter honom kräla över hela henne. Hon är en riktigt udda hund och vi älskar henne så mycket. Hon passar perfekt in i den här udda familjen, säger Sarah till The Dodo.

Bildkälla: Instagram

Det visade sig alltså att bebisen Evan var den person som skulle få Weezy att äntligen känna sig trygg på riktigt. Nu kan hon äntligen lämna livet som hemlös liten hund bakom sig för gott.

Missa inte heller den hjärtvärmande berättelsen om hemlösa och enögda hunden Captain Ron och hans kompisar i "hundparadiset". Om du är mer av en kattperson så kommer du tjuta av sötchock när du ser vad Kenzies pojkvän gjorde för hennes lilla kattunge.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också ha en hundkompis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.