Hemligt meddelande
1 av 2
Ett brev med mystisk skrift har hittats, instucket i en springa i en betongvägg. - Foto: Pixabay/Imgur
Kodspråk?
2 av 2
En del tror att det kan röra sig om mystisk svartkonst. - Foto: Pixabay

Hemlig skrift hittad i en mur – ingen har kunnat lösa mysteriet

Ett brev skrivet med mystisk okänd skrift har hittats tillsammans med två mynt, instucket i en betongvägg. Är du den som sitter på svaret?


Folk har ju i alla tider gått igång på spännande mysterier, olösta gåtor och mystiska fynd.

Som exempelvis det här paret som nyligen hittade en grön hemlig låda gömd på vinden i ett gammalt hus som de skulle renovera.

Nu har språkintresserade detektiver över hela världen fått en riktigt saftig gåta att sätta tänderna i.

I det stora brittiska föräldraforumet Mumsnet dök den här bilden upp nyligen och skapade totalt kaos bland läsare, både i forumet och på Reddit där bilden har diskuterats vilt.

Bildkälla: Imgur

Så vad är grejen med den här märkliga lappen? Så här skriver trådstartaren:

"Igår hittade jag en ihopvikt papperslapp inkilad i en skåra i en betongvägg. Jag öppnade lappen och hittade två 2 pence-mynt inuti lappen med text som inte gick att identifiera, se bilden! Vad är det här?"

Gissningarna vällde såklart in direkt.

Till en början var folk oroliga. Någon undrade om personen ifråga hade en hund, eftersom att hen hade hört talas om att folk som stjäl hundar lämnar lappar/tecken till sina medbrottslingar för att visa vilket hus hunden ska stjälas ifrån.

En annan person antydde att texten verkar vara skriven från höger till vänster och att det kanske skulle kunna vara hebreiska det rör sig om. Någon annan tyckte att det såg ut som att någon hade skrivit nerifrån och upp på pappret.

Trådstartaren själv misstänkte att det kunde röra sig om något barn som kanske försökte skriva på ett eget kodspråk eftersom att det är många skolbarn som rör sig i området.

Med hjälp av uteslutningsmetoden kunde det konstateras att lappen varken var skriven på ungerska, arabiska, kinesiska, runskrift, stenografi, amhariska, quenya eller koreansk skrift.

Sedan fanns det personer som hade betydligt mörkare gissningar:

"Jag vill inte skrämma dig eller så, men det ser ut som sydöstasiatisk svart magi. Jag hittade något liknande i mitt päronträd tidigare. Det är nog bäst att låta det vara tror jag."

Snart blev folk mer och mer övertygade om att mysteriet kunde ha kopplingar till fysiska eller psykiska problem hos lappskrivaren, skriver Metro UK.

"Jag är 100 procent övertygad om att den är skriven av någon som är dement eller lider av psykisk ohälsa, inte mer än så. Det är inte creepy, bara sorgligt."

"Jag jobbar inom mentalvården och har sett liknande skrifter som inte betyder någonting för någon annan än avsändaren, som uppenbarligen inte mår så bra."

"Jag har träffat personer som 'talar i tungor' och skriver kodord och lappar med speciella bokstäver och symboler, det är fascinerande! Men det skulle nog kunna vara ett riktigt språk också.."

Oavsett vad det här rör sig om, så är skriften fortfarande ett stort olöst mysterium.

Har du några egna teorier om vad det här kan röra sig om, som inte redan har nämnts? Kontakta Nyheter24 på tips@nyheter24.se med din gissning.

Här kan du läsa om bonden Henrik i Härjedalen som hade storslagna byggplaner – 100 år senare kallas ödehuset för Spökhotellet.

Missa inte heller den märkliga historien om Sofia Eriksson från Göteborg som hittade en mänsklig dödskalle – nu kan hon inte bli av med den.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både via Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett någon liknande skrift?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.

Statsministern duckar frågor i Bryssel

Nästan alla EU-ledare har svarat på frågor runt pågående toppmöte i Bryssel. Men från Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) är det än så länge tyst, bortsett från ett kort uttalande om EU:s ekonomi på väg in till dagens möte.

FHM: Fler äldre behöver ta covid-spruta

Fler äldre behöver få vaccinet mot covid-19 i april, enligt Folkhälsomyndigheten.

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

1 timme sedan
Flera personer har gripits i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm.