- Foto: Pixabay/Wikimedia Commons

27 gravida personer avslöjar: Det här är våra äckligaste cravings

Att vara lite småsugen på konstiga matkombinationer är ingenting mot de här gravida personernas galna cravings. Ett ord: gips.


Med lite distans till saker och ting så kan man skratta åt det mesta, som exempelvis de här 21 sjuka sakerna som gravida personer har grinat över.

Men du skulle bara våga skratta åt en gravid person med riktigt allvarliga gravid-cravings.

Bildkälla

I åtminstone ett fall har det till och med gått så långt att skilsmässopapper skickades in, vilket du kan läsa om här nedan.

Nyheter24 frågade nämligen personer i en stor Facebookgrupp nyligen vilka deras knäppaste och mest oväntade cravings var när de var gravida.

Svaren blev äckligare än du kan föreställa dig:

1. En blandning av sött och... senap?

"Med min första ville jag ha mackor med senap och kolasås. Då tyckte jag att det var jättegott, men såhär åtta år senare har jag tack och lov lyckats förtränga smaken.

En annan gång gick jag flera kilometer i snöstorm (med världens foglossning) för att jag bara skulle ha en burgare. Dit var ju en sak, men att ta sig hem igen var en helt annan."

2. Punktliga nudlar

"Jag klarade mig inte utan att varje natt vid 02-tiden koka nudlar och äta nudelsoppa. Det var en craving som återkom under tre graviditeter och cravingen kom direkt. Så när "behovet" av nattnudlar kom andra gången så började jag misstänka direkt att jag var gravid igen."

3. Nummerfixering

"Jag har var tvungen att ha exakt åtta kexchoklad. Om dagen. Blev det sju eller nio stycken så blev jag helt knäckt, allt var liksom förstört då. Och jag var tvungen att äta dem lager för lager. Smuligt värre, men ett måste. Kexchokladen styrde liksom allt."

4. Stensug, bokstavligt talat

"Min kompis sög på stenar när hon var gravid. Själv var jag besatt av salt. Jag kunde äta det till precis allt och även direkt ur saltkaret. Dessutom drack jag sex-sju paket mjölk i veckan."

5. Varannan sött, varannan fisk

"Min konstigaste craving var makrill i tomatsås med kladdkaka och vispgrädde. En bit makrill, en bit chokladkaka. Jag kunde inte bestämma mig för vad jag ville ha så jag åt varannan tugga. Det tyckte jag var en bra idé och jättegott. Nu när jag tänker på det vill jag bara spy."

6. Frozen, pregnant edition

"Fryst broccoli och isbitar åt jag i mängder. Ett tag åt jag skalade citroner som att det var en apelsin."

Bildkälla

7. You say tomato, I say babyplommontomato

"Babyplommontomater! Inte cocktailtomater eller andra sorter. Bara babyplommontomater.

Rusade till grönsakshyllorna som en junkie med abstinens och tittade mig nervöst åt höger och vänster snabbt hela tiden medan jag smygöppnade förpackningarna för att klämma på dom. Det var nämligen tvunget att de var stenhårda också, annars var det inte rätt.

Det kan tilläggas också att min lilla stad inte säljer babyplommontomater, så jag var tvungen att åka några mil för att handla hem flera lådor."

8. Veckans craving

"Jag hade olika cravings varje vecka nästan. Men min dagliga föda bestod av isglass och clementiner genom hela graviditeten. En vecka kunde det vara kalaspuffar och fil (vanliga honungspuffar gick absolut inte!).

En vecka var det Skogaholmslimpa och räkost. En annan fiskbullar i hummersås med pulvermos och lingonsylt. En period bakade jag rulltårtor.

Och fan ta min man om han åt av min mat. Han fick inte köpa hem Scans köttbullar heller för då spydde jag."

9. Allt med päron, förutom frukten päron

"Päron-MER var jag helt besatt av, eller egentligen precis allt med päronsmak förutom själva frukten.

En natt började jag gråta helt förtvivlat för att jag ville ha en toast ifrån Statoil med Västgötaklosterost, skinka och sötstark senap. Min sambo åkte och handlade på en gång."

Bildkälla

10. Bensin och bakelser

"Jag älskade bensin när jag var gravid. Lyckan var total varje gång dåvarande sambon skulle tanka, det luktade så gott!

Fick även dille på prinsessbakelse. Har aldrig gillat det så det var sjukt jobbigt att helt plötsligt vara tvungen att äta det. Ena tuggan va jättegod och den andra var vidrig."

11. Nattkaviar

"Jag brukade gå upp mitt i natten och koka potatis och äta med tubkaviar på. Och sen åt jag apelsiner i massor, tycker fortfarande att det är lika gott."

12. Rör du så dör du

"När jag väntade sonen var jag bara tvungen att ha formfranska med Bregott, Nutella och sourcream-chips på. Nåde den som åt av de sakerna.

När jag väntade dottern var jag bara tvungen att ha äppelpajer från en snabbmatskedja. När maken vägrade att åka och köpa det vid 23-tiden för att det spöregnade ute så fick han höra att det var hans fel att jag var gravid och med andra ord hans skyldighet att åka och köpa det åt mig.

Jag var också tvungen att ha risgrynsgröt blandat med kvarg som mellis på jobbet. Skulle aldrig komma på att mixa de två sakerna nu. Och inte äta Nutella och chips på mackorna för den delen heller."

13. Animaliska frestelsen

"Jag är vegan. Men varje gång jag gick in i en butik där det fanns grillad kyckling blev jag helt knäpp och stod och luktade på kycklingen i flera minuter. Jag ville också ha köttbullar med chokladglass och rå äggula med chilinötter."

Bildkälla

14. Med barn i magen och barnasinnet kvar

"Jag ville äta sand och grus! Gjorde det dock aldrig."

15. Ren ruta

"Min kompis knaprade is. Hon frös in flera lådor is varje kväll och om det tog slut under dagen blev hon helt knäckt. Själv älskade jag doften av spolarvätska, så varje gång jag åkte bil tvättade jag rutan lite för ofta. men den blev ren i alla fall!"

16. Borta bra, hemma mums

"När jag var gravid med min första son så älskade jag lukten av garage och förråd. Och en gång slickade jag på en kalkvägg."

17. Sött och fisk, återkomsten

"Med mina fem första barn, alla flickor, var jag sugen på sura äpplen och mängder av choklad. Med barn nummer sex, en pojke, så var jag sugen på fiskgratäng. Jag som inte ens äter fisk vanligtvis."

18. Vulgär väninna

"Jag hade en vän som slevade i sig senap till förbannelse. Direkt urklämd ur flaskan, med matsked ur dijonsenapen, you name it. Det var nästintill vulgärt att se på."

källa

19. Sött med inslag av skog

"Med sonen blandade jag Twix och inlagda champinjoner. Det var så gott! Med dottern drack jag en massa äppeljuice."

20. Den gyllene såsen

"Jag tryckte i mig jordgubbar med bearnaisesås, var helt tokig i det!"

21. Luktsorg

"Lukten av källare, garage, spritpenna och nagellack! Åh herregud, jag dör för de lukterna! Gick ner i källaren igår bara för att lukta och jag började gråta för att det luktade så gott och blev frustrerad över att jag inte kan äta lukten."

22. Mycket vill ha ALLT

"Jag och kompisen for mitt i natten och handlade på McDonald's. Jag tror kvittot var en halvmeter långt, vi skulle verkligen ha allt.

Killen i drive through-luckan frågade efter varje sak om det var bra så, men tillslut lärde han sig att vara tyst för listan bara fortsatte."

Bildkälla

23. Räkfest och dille på dill

"Räkor! Jag har aldrig ätit räkor i hela mitt liv med blev akut sugen på en räkmacka när jag var gravid, så jag sprang till affären och köpte det. Sen tvärvände det och blev citroner som jag skalade och åt som apelsiner.

Sen vände det och blev dill. Dillchips, kaviar med dill, jag var tvungen att ha chips annars blev jag helt knäckt. Jag knaprade till och med på dillplantor i hemlighet."

24. Baconsvin

"Med första sonen fick jag cravings på bacon. Jag stod i affären med en vän och letade lunch när jag utbrast "BACON!! Måste ha bacon!" Hon svarade "Men du äter ju inte gris överhuvudtaget?"

Jag blängde på henne och halvskrek att jag ska fan ha mina jävla bacon, trots att jag inte hade ätit det på 15 år."

25. Pillertrillaren

"Hästmineraler och grovt havssalt var mina cravings. Jag hade jämt en liten pillerburk med mig vart jag än gick med det i och klarade inte av något som var sött."

Bildkälla

26. DIY-mästaren

"Vaniljmunkar med turkisk peppar i var allt jag ville ha. Jag fick köpa dem separat och trycka in godiset i munkarna. Man tar verkligen till alla knep man kan komma på när suget sätter in!"

27. Äntligen-hemma-kris

"Mamma hade en väninna som ställde sig i en klädkammare varje natt och grävde hål i väggen med en sked och åt upp gipset.

Hon blev så förbannad när maken satte hänglås på garderoben, så hon skickade efter skilsmässopapper. Tack och lov hann hon föda innan hon hann skriva under pappret."

Efter den här galna listan över gravida personers besatthet av alla möjliga matvaror (och byggmaterial!) behöver du alltså inte skämmas om du är en sån som Sonja – som bryter ihop över en Nutellaburk.

Missa inte heller den här listan över sju saker du absolut inte kommer sakna med att vara gravid.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som har haft galna cravings?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

1 timme sedan
Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.