Här är historien bakom videon exakt alla tittar på just nu

Hi Stranger har blivit en världshit – och här är historien bakom.


Hej främling. Har du sett den där videon precis hela internet kollar på just nu? Undrar du var den kommer ifrån? Här är hela historien.

Bildkälla: Vimeo

Kortfilmen “Hi Stranger” är gjord av Los Angeles-baserade animatören Kirsten Lepore. Den publicerades förra året som en del av en samling kortfilmer som videokollektivet Late Night Work Club släppte.

– Jag hade aldrig sett en animerad karaktär som pratar direkt med publiken, och jag ville skapa ett intimt utrymme för pillow talk mellan karaktären och tittaren, säger Kirsten Lepore till sajten It’s Nice That.

Inspirationen hämtade Lepore från “meditation, mindfullness, ickebinärskap, spiritualitet och tjejer med stora rumpor", och rösten till figuren är gjord av kollegan Garrett Michael Davis.

– Jag gillar att allt jag kan drömma om kan bli verklighet. Om man har tid och tålamod kan man leka gud, säger Lepore till It’s Nice That.

Bildkälla: Vimeo

På bara några veckor har klippet gått superviralt. Bara på Vimeo har klippet fått 1,3 miljoner visningar, och antalet facebookvisningar är omöjligt att veta, men bara Unilads ledning har knappt 20 miljoner visningar. Många verkar tycka att videon är störig och obehaglig, medan andra tycker den är lugnande och vacker.

Och Youtube vimlar av reaktionsvideos, parodier och analyser. Enligt Kirsten Lepore själv har fans runt om i världen översatts till 30 olika språk.

Så, nu vet du lite mer om figuren som älskar dig och som vet att du haft en tuff dag.

Hi Stranger from Kirsten Lepore on Vimeo.

Vill du få din partner att komma bara med hjälp av händerna? Gör så här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du filmen är fin?
Tack för din röst!