Musikern Jaimie krossar alla fördomar om transpersoner

"Om någon tar mod till sig att berätta att de är transpersoner, homosexuella eller kanske bisexuella, så snälla TRO på den personen."


Musikern Jaimie Wilson från Ann Arbour i USA levde sina första 18 år i en kropp som alla tolkade som en typisk ung kvinnas.

Men några år senare är det ingen som ifrågasätter att han faktiskt är en man.

På sin Instagramsida visar Jaimie upp flera före- och efterbilder som visar hans resa till den han är idag.

Bildkälla: Instagram

Hur transpersoner känner inför den typen av bilder på sig själva är väldigt olika från person till person och det måste respekteras.

En del vill inte kännas vid bilder från tidigare alls på grund av den psykiska smärtan det i vissa fall kan innebära.

Andra uppskattar att få visa öppet hur långt resan har tagit dem. Även om det, som i Jaimies fall, har inneburit en smärtsam brist på stöd från den närmaste familjen.

Resan till att kunna vara den person han verkligen är fullt ut har varit allt annat än lätt. Samtidigt är stödet han får från människor över hela världen överväldigande.

I ett emotionellt och väldigt utlämnade Facebookinlägg beskriver han de känslor som han har brottats med längs vägen.


Inlägget har på kort tid delats över 165 000 gånger och visar tydligt hur viktigt det är att inte "döma boken efter omslaget".

Hans hundratusentals följare har fått följa honom genom bilder från barndomen och även bilder från operationer och läkningsprocesser, både fysiska och känslomässiga.

En viktig del i Jaimies kamp för synliggörandet av transpersoner, är att skriva öppet om erfarenheterna kring behovet av att passa in.

Innan Jaimie kom ut som transperson gjorde han allt för att se så stereotypt feminin ut som möjligt. Han trodde helt enkelt att det var vad som krävdes av honom för att bli accepterad.

Bildkälla: Instagram

Men så snart folk var utom synhåll brukade han ta på sig mer "maskulint" kodade kläder och stoppa in håret under en keps för att få känna sig mer som sig själv, som den han egentligen är.

Jaimies budskap till omvärlden genom sina bilder är tydligt:

"Jag vill att folk ska se att det spelar ingen roll hur någon ser ut. Om någon tar mod till sig att berätta att de är transpersoner, homosexuella eller kanske bisexuella, så snälla TRO på den personen. Stötta personen fullt ut, för könsstereotyperna måste krossas."

I videoklippet längst upp i artikeln kan du ta del av Jaimies resa och passa på att njuta av hans begåvning som musiker.

Nyheter24 har tidigare skrivit om transpersonen Freja Lindberg, 18, som i en öppen intervju berättar om det förtryck många transpersoner får utstå i vardagen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du också en stolt HBTQIA-person?
Tack för din röst!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.