Chace var bara två veckor när han opererade hjärtat för första gången.
1 av 3
Chace var bara två veckor när han opererade hjärtat för första gången.
Men pappa Rosco har alltid funnits vid sin sons sida.
2 av 3
Men pappa Rosco har alltid funnits vid sin sons sida.
Deras nära relation är påtaglig.
3 av 3
Deras nära relation är påtaglig.

Bilden på far och son hyllas över hela världen: "Han är inte ensam"

Den lilla treåringen har en sällsynt hjärtsjukdom. Nu hyllas pappan för den fina gesten på bilden som har spridits över hela världen.


När lilla Chace Elijah föddes för tre år sedan så visade det sig att han hade det sällsynta hjärtfelet TOF, Tetralogy of Fallot.

Hjärtfelet är egentligen en kombination av fyra olika samverkande hjärtfel. Under sitt korta liv har Chace redan genomgått två stora hjärtoperationer, den första när han bara var två veckor gammal.

Den sista matstunden innan Chace första hjärtoperation. En av sköterskorna satte ett hjärtformat plåster på den lilla kinden. Bildkälla: Instagram

Under åren har Chace varit tvungen att besöka läkare minst tre gånger varje månad, ta åtta olika mediciner och bo långa perioder på sjukhus.

På grund av hans problem att få i sig tillräckligt mycket näring oralt, så har Chace även fått ett litet inmatningsrör inopererat på magen, så att han kan få mat intravenöst lättare.

Under den svåra resan har Chace pappa Rosco hela tiden funnits vid hans sida och även dokumenterat deras tid tillsammans på Instagramkontot thelifeofchaceelijah och en YouTube-kanal med samma namn.

Men det är en speciell bild som har fått extra mycket uppmärksamhet i sociala medier och på nyhetssajter över hela världen på senare tid.

På bilden ses Chace stå vid handfatet inne i badrummet, stolt och lycklig bredvid Rosco.

Bildkälla: Instagram

I bildtexten beskriver pappa Rosco hur Chace försöker spänna magmusklerna precis som sin älskade pappa. Men det som gör bilden extra fin, är att det visar att även Rosco har ett inmatningsrör på magen. Precis som sin son.

Inmatningsröret är bara fastklistrat på Roscos mage, men han bär det på samma sätt som Chace, för att visa att sonen inte är ensam i kampen mot TOF och att han alltid kommer ha sin pappa vid sin sida.

En glad liten treårig Chace. Bildkälla: Instagram

Missa inte intervjun med hemlösa Chris Parker som hyllas som hjälte efter bombdådet i Manchester tidigare i veckan.

Styvpappans fina tal under bröllopet: "Vill du vara min dotter för alltid?"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du någon som också är en riktig kämpe?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige