Ingvar Kamprad.
1 av 2
Ingvar Kamprad. - Foto: Thord Nilsson / Scanpix
Sonja Abrahamsson.
2 av 2
Sonja Abrahamsson.

Sonja Abrahamsson: "Jag är som Ingvar Kamprad"

KRÖNIKA. Nyheter24:s nya krönikör Sonja Abrahamsson vill köpa upp hela Sverige och mörda och våldta smultronrabatten.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
SONJA ABRAHAMSSON

Sonja Abrahamsson är 26 år gammal, bor i Kungälv och har två barn.

Förutom att skriva krönikor för Nyheter24 bloggar hon på hejsonja.se, twittrar som hejsonja, gör radiokrönikor för Morgonpasset Helg.

Jag läste häromdan att Ingvar Kamprad i hemlighet köper upp hela Sverige. Först tänkte jag att jag kan inte över huvud taget relatera till den här mannen. Hur gör man ens när man köper ett land? Sen kom jag på att jag och Ingvar nog inte är så olika ändå.

Jag vill nämligen ”äga” delar av gården där jag bor så jag har i hemlighet planterat massa skit i rabatterna häromkring. Eller ja... jag försöker egentligen inte ”ta över” gården, jag har i stort sett nöjt mig att lite nonchalant spotta äppelkärnor från balkongen i hopp om att det en dag ska växa upp äppelträd där ute.

Fast är det inte ganska likt Kamprads ”övertagande” av Sverige? Han köper ju inte Sverige utan han äger  några miljarder i företag som Stadium och Barnens hus typ. Är inte det lite som äppelkärnor i en rabatt?

Eller om vi tar hans gamla nazism som gång på gång dras upp. Jag kan verkligen relatera. När jag var liten var jag oerhört emot elgitarrer nämligen. Jag kunde inte lyssna på ”elgitarrsmusik” och över huvud taget kände jag stor antipati mot allt som krävde elektricitet. Leksaker med batteri ansåg jag till exempel som oerhört stötande.

Det är ju lite som Ingvars antisemitism. Jag la av att hata elgitarrer när jag insåg att även hederliga band såsom Kenneth and the Knutters och Svenne Rubins använde dem och jag antar att Kamprad la av med sin nazism av samma orsak?

Att sitta och relatera så här tycker jag är mysigt och det gör mig så glad över att jag vare sig är känd eller har non stop med pengar. För tänk vad jobbigt ifall pressen hela tiden skulle dra upp min aviga historia mot elgitarrer och påpeka för alla att jag spottar ut kärnor på gården. För att inte glömma vilken katastrof det hade varit om jag hade varit mångmiljardär med massa makt i bolag och allt vad det heter. Då hade jag väl ungefär som Lundin Oil med Carl Bildt i styrlelsen och Ingvar som aktieägare förföljt och mördat (kanske våldtagit?) den där kärringen som ”rår om” och har planterat smultron i den bästa utkanten utav rabatten.

Sonja Abrahamsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.