Calle Käck.
Calle Käck. - Foto: Alexandra Neudatjina

Därför är män(iskor) för dåliga för att gå på toaletten

"Om du missar målet, varför inte torka upp efter dig?"


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönika

Calle Käck är journalist.

Följ honom på Twitter här: @ceek4truth

Jag har en dålig toalett-vecka. Ja, alltså det är inte jag som har problem, det är alla andra. Jag har blivit toalett-paranoid. Helt ärligt, varje gång jag springer in på en toa, supernödig, måste jag kontrollera toan, är det för skitigt byter jag.

Oavsett var jag hamnar, på toa, är det samma sak - en riktigt röra. Det spelar ingen roll om det är en skola eller en arbetsplats med en medelålder på 45 år. Varför kan inte folk bete sig? Med folk menar jag då främst män (eftersom det är där jag går). Kiss på ringen, bajs på golvet och papper överallt.

Ingen är ju perfekt, men om du missar målet, varför inte torka upp efter dig?

Jag blir fortfarande förvånad varje gång det händer, att det inte finns någon kiss-fri toalett, var är alla städnings-skills? Det kanske inte alltid är så lätt att pricka rätt, men ett snabbt svep med papper på ringen klarar vem som helst.

Jag hoppas alla män (och en del kvinnor) skärper sig och lämnar toan i det skick de själva skulle vilja ha den i. För allas skull. Nästan gång kan det vara du som är i nöd och måste använda en skitig toa.

/
Man
/
/
Toa
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du också toalett-paranoid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige skickar styrka till Röda havet

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.