- Foto: tt bild

Därför är Åkesson hundra gånger mer populär än Romson

I Nyheter24:s omröstning efter partiledardebatten sopade Jimmie Åkesson motståndet med motståndet. Karl-Anders Lindahl förklarar varför.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Att partiledardebatten i söndags blev ett superfiasko för miljöpartiets Åsa Romson har knappast undgått någon. Hon svamlade, lyckades inte leda in frågorna på sina områden, hon jämställde båtkatastrofen i Medelhavet med förintelselägret Auschwitz och efteråt använde hon ordet "zigenare" två gånger. Bedrövligt.

Och Nyheter24:s läsare var inte nådiga mot Mp-ledaren. I omröstningen där vi frågar läsarna vem som vann debatten har Romson just nu 68 röster. 68.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson leder överlägset med över 6800 röster. Jimmie Åkesson är alltså 100 gånger mer poppis än Åsa Romson.

Men varför ser det ut så här? Ja, naturligtvis kan man gå in på att det finns en extremt stark nätkultur inom SD, att sympatisörerna mobiliseras inför de här omröstningarna. Här är ett exempel:

Och här är ett par skärmdumpar från ett låst SD-forum på Facebook som Nyheter24 har tillgång till:

Men let's face it. SD:s motståndare kan inte bara skylla på nätrörelsen hur som helst. Att Sverigedemokrater har en förmåga att samla ihop sig är ingen nyhet, men alla som tittat på partiledardebatten med objektivt öga tänker samma sak: Jimmie Åkesson var bra.

Oavsett vad du tycker om sverigedemokraternas politik så märktes det i söndags att Åkesson var tillbaka. Han var ivrig, arg, bufflig och intensiv. Och framförallt: Decemberöverenskommelsen var det bästa som kunde hända SD.

Anna Kinberg Batras vacklande allians har svårt att framstå som seriösa när man kritiserar regeringens politik samtidigt som man lovar släppa fram den rödgröna budgeten.

Och samtidigt gör denna falska stabilitet att Stefan Löfven kan glömma katastrofsiffrorna i opinionsmätningarna en dag till... och så en dag till. Samtidigt tittar miljöpartisterna på med ögon stora som tallrikar och undrar vad fasen de ska göra åt ett språkrör som går hem så ofantligt dåligt hos folk som Åsa Romson.

Sveriges riksdag har gömt sig under bordet medan sverigedemokraterna festar loss på banketten. Det är grovt oansvarigt. Det är idiotiskt. Det är förbannat korkat.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!