Nicole Rydén.
Nicole Rydén. - Foto: Tom Jerry Boman

Sluta gnäll på sexiga Halloween-kostymer – du idiotförklarar kvinnor

Nyheter24:s Nicole Rydén: "Jag tycker att vi kvinnor ska hjälpa och ifrågasätta varandra. Jag skulle aldrig klä ut mig till en sexig polis, brandman eller annat på Halloween. Jag SKITER i att en sexig brandmanskostym för tjejer finns".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vi kvinnor idiotförklarar oss själva genom att lägga allt på samhället. Som om vi inte kunde tänka själva? Är kvinnan så jävla dum att hon inte kan tänka själv? Vem fan har tvingat henne att klä av sig på Halloween?

Jag är helt säker på att det fanns en "vanlig" polisdräkt. Men uppenbarligen så föll den sexistiska och minimala polisdräkten henne bättre i smaken. Men vad är det för fel med det egentligen?

Jag anser fortfarande att man får göra och se ut precis som man vill. Det viktigaste är att man själv känner sig fin. Vi kan skrika oss hesa efter butikerna som har sexistiska reklamer. Men uppenbarligen finns det en efterfråga på skiten?

Det är sen gammalt att "sex säljer" – vi kvinnor är bäst på att tillämpa det. Det kan man se på alla sociala plattformar. Är det någon som har tvingat tjejerna att klä av sig på Halloween, eller på Instagram?

Då kan många också skylla på att det är "samhällets normer" eller att "samhället förväntar sig" att kvinnan ska klä ut eller av sig till en sexig polis. Då idiotförklarar vi kvinnan och menar på att hon inte kan tänka själv? Kan vi i vart fall vara ense om att vi inte kan skylla precis allt på samhället och männen?

Jag tycker att vi kvinnor ska hjälpa och ifrågasätta varandra. Jag skulle aldrig klä ut mig till en sexig polis, brandman eller annat på Halloween. Jag SKITER i att en sexig brandmanskostym för tjejer finns. Åsnan som sydde den kan ha den på sig.

Vill jag vara brandman så klär jag mig ut till en riktig brandman, och bär upp dräkten lika bra som vilken annan kille som helst. Jag tycker att det är högst olämpligt om man vill bli tagen som seriös och vill kriga för jämställdhet. Vi får aldrig glömma att vi alla har olika uppfattningar om vad som är sexigt. Det viktigaste är att vi själv känner oss fina.

Således väljer jag att inte ta åt mig av de äckliga reklamerna som American Apparel har. För jag kan tänka själv. Männen och samhällets normer eller förväntningar kan dra åt helvete. Mot stor dumhet är man maktlös. Jag gör som jag vill och ber inte om ursäkt för det. Jag kan tänka själv.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!