Teodor Stig-Matz är trött på hälsogurus.
1 av 3
Teodor Stig-Matz är trött på hälsogurus. - Foto: Tom Jerry Boman/TT
Teodor Stig-Matz
2 av 3
Teodor Stig-Matz - Foto: Tom Jerry Boman
De kortsiktiga effekterna kan ge långsiktiga skador, enligt en ny studie.
3 av 3
De kortsiktiga effekterna kan ge långsiktiga skador, enligt en ny studie. - Foto: tt bild

Säg fan inte åt mig att jag inte ska dricka energidryck

Nyheter 24:s Teodor Stig-Matz: Vårt samhälle har inte ett problem med dålig hälsa. Vi har ett problem med skenheliga må bra-gurus. Människor som säger åt oss vad vi ska och inte ska göra. Människor som har lurat i oss att man kan "må bra".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Teodor Stig-Matz är debattredaktör på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @kycklingkiev.

Jag blandar mina groggar med Red Bull. Red Bull räddar mig sedan från bakfyllan dagen efter. I söndags var det fars dag – jag tackade inte min pappa, jag tackade österrikaren som uppfann denna ultimata bakiskur. Jag älskar Red Bull så mycket att jag den dag jag får barn kommer döpa hen efter drycken. Red Bull Stig-Matz.

Därför gör det mig inte bara ledsen, utan rentav förbannad, när det kommer "forskare" som säger att det är farligt. Jaha, varför skulle jag bry mig om det. Dessa kvacksalvare säger att min magiska dryck ger mig dåliga värden, men vad är egentligen felet med "dåliga värden"?

Vårt samhälle har inte ett problem med dålig hälsa. Vi har ett problem med skenheliga må bra-gurus. Människor som säger åt oss vad vi ska och inte ska göra. Människor som har lurat i oss att man kan "må bra".

För givetvis kan man inte må bra. Man kan må antingen dåligt eller normalt. Antingen känner man sig sjuk, eller så känner man ingenting. Kroppsligt välbefinnande är inte en grej.

I alla fall inte konstant kroppsligt välbefinnande. Tillfälligt kroppsligt välbefinnande däremot, det kan man få om man dricker energidryck. Därför är det tråkigt att dessa "forskare", dessa förbannade kvacksalvare, ska försöka ta det ifrån oss.

Så korka upp en Red Bull, eller någon annan energidryck. Njut, och sträck upp ditt långfinger mot hälsofascisterna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du energidryck?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.