1 av 2
- Foto: Nyheter24/tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Åldersgräns på Snapchat? Hur korkad får man bli!?

"Åldersgräns på Snacpchat och Instagram? Förlåt, men det här är så jävla korkat att jag knappt vet vad jag ska säga."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Politkerna i EU och i Sverige tror sig alltså kunna förbjuda barn och ungdomar från att kommunicera med varandra. Det handlar om att införa en åldersgräns på sociala medier som Snapchat, Instagram och Facebook.

Jag har bara en fråga till alla som tycker att det här är en bra idé: Vad är ni rädda för?

Är det för att ni tycker att Snapchat-filter är lite läskiga? Att maten på Instagram ser lite för god ut? Att ungarna ser ut att ha lite för kul?

Och vad är nästa steg? Ska ni förbjuda ungdomar från att prata med varandra i skolan? Skicka lappar? Ha födelsedagskalas? Ska man förbjuda folk från att göra något så måste man ha en bra anledning och en realistisk möjlighet att se till att lagen följs. Här har Regeringen varken eller. Det är ju fan pinsamt.

Dessutom. Alla som någon gång varit inne på ett socialt nätverk vet att det knappast är barn som skapar dålig stämning på till exempel Facebook. Varje dag ser jag vuxna människor som hotar, trakasserar, spyr ut rasistisk smörja och elakheter.

Kanske politikerna skulle förbjudna vuxna från att vara rövhål istället för att hindra ungdomar från att prata med varandra?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.