Nyheter24:s Emma Lindström hade en BH-fri vecka.
1 av 3
Nyheter24:s Emma Lindström hade en BH-fri vecka. - Foto: Nyheter24 / TT
Varför tvingar en sig själv att bära BH?
2 av 3
Varför tvingar en sig själv att bära BH? - Foto: Ap / TT
Emma Lindström.
3 av 3
Emma Lindström. - Foto: Tom Jerry Boman

7 saker jag lärde mig av att gå utan BH i en hel vecka

Jag testade att skippa BH under en veckas tid. Det här är vad jag lärde mig.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

BH är ett fett obekvämt plagg som jag trots det alltid tvingar på mig, men jag bestämde mig för att det var slut med det – i alla fall i en vecka. Här är några saker jag lärde mig:

1. Trots att jag hatar BH så var det skitsvårt att sluta

När jag skulle klä på mig på morgonen var jag nära att ta på mig den av gammal vana. Och jag kände mig naken om jag gick hemifrån utan den.

2. Jag vill inte att någon ser mina bröstvårtor

Jag insåg att det finns endast en anledning att jag envisas med att ha på mig det där plagget – mina bröstvårtor. Jag bryr mig inte om formen på brösten och har alldeles för små bröst för att vara i behov av stödet, men jag vill inte att personen mittemot mig råkar tänka mer på mina nipples än på vad vi snackar om. Som tur var hände det inte en enda gång under hela veckan, i alla fall inte vad jag märkte. Kanske är det bara jag som tror att folk bryr sig om sånt här.

3. Men det var så värt

Fast att slippa skavande byglar och axelband som faller ner hela tiden var så befriande. En stund varje morgon kändes det som om någonting saknades, men för varje dag som gick höll känslan i sig allt kortare tid.

4. Typ alla tjejkläder är åtminstone lite genomskinliga

Ja, min garderob blev betydligt fattigare. Otroligt många av mina plagg visade sig vara aningen för genomskinliga för att bära utan att ha BH under. Ni vet, inte så genomskinliga att du tänker på det i vanliga fall – men om du inte bär något under skulle du inte tänka på något annat.

5. Att gå på gymmet utan sporttopp är inte nice

Tror jag i alla fall. För mig kändes endast tanken på det så obehaglig att jag löste det så här: jag gick inte och tränade.

6. Att skippa BH:n på klubben är bäst

Ärligt talat, du känner dig mycket sexigare utan BH. På arbetsplatsen känns det obekvämt – men på klubben är det bara nice.

7. Jag kommer fortsätta att gå utan BH

Jag vet att det inte är en stor grej för alla. För mig var det dock en fet boost för självförtroende. Jag har tidigare haft en del komplex för mina bröst och det här var nog det bästa jag kunde göra för min egen skull. I fortsättningen kommer jag att skippa BH:n då och då, men absolut inte alltid.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du BH?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.