Vänsterpartisten har avgått efter att inlägget uppmärksammats.
1 av 2
Vänsterpartisten har avgått efter att inlägget uppmärksammats. - Foto: Printscreen / Twitter
 "Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", skrev vänsterpartisten.
2 av 2
"Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", skrev vänsterpartisten. - Foto: Printscreen / Twitter

Ordförande för Ung vänster: "Jag vill skjuta Tobias Billström"

Avgår. Vänsterpartisten Christoffer Hurtig hann radera inlägget som uttryckte att han ville döda migrationsminister Tobias Billström. Som tur var hann någon avbilda uppdateringen innan inlägget togs bort.


"Blonda och blåögda"

Kritiken mot Tobias Billström har varit utbredd sedan han uttalat sig om att det inte är "blonda och blåögda" människor som gömmer papperslösa. Följande citat är från en intervju med DN:

"Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda". Läs mer här.

LULEÅ. "Jag vill skjuta Tobias Billström. Jag kommer verkligen att glädjas när han dör. Från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen", så skrev Ung vänsters ordförande i Luleå, Christoffer Hurtig, 26, på Twitter den 11 mars.  

Inlägget uppmärksammades däremot inte av medier förens på fredagen. Trots att 26-åringen hävdat att uppdateringen varit "ett mycket svart skämt", meddelade partiet i dag att han kommer att avgå. 

– Vi bestämde att uppmana Christoffer Hurtig att lämna sitt uppdrag och att gå ut med en offentlig ursäkt, sa Hanna Cederin, Ung vänsters förbundssekreterare, till Kuriren på lördagen. 

Det är inte första gången som vänsterpartisten varit kontroversiell på sociala medier. Han har tidigare bland annat hurrat över prinsessan Lillians död. 

Hurtig, som beskriver sig själv som "marxistisk socialist", bad senare om ursäkt för 'dödsskämtet'.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.