Sverigedemokraterna har drabbats ännu ett avhopp efter att en lokalpolitiker uttalat sig och förnekat delar av Förintelsen.
Sverigedemokraterna har drabbats ännu ett avhopp efter att en lokalpolitiker uttalat sig och förnekat delar av Förintelsen.

SD-politiker förnekade Förintelsen – avgår

Han ifrågasatte dödssiffrorna under Förintelsen och pekade ut judar som lögnare. Nu väljer sverigedemokraten Alexander Kieding att avgå.


Utdrag från Kiedings blogg:

"Ointelligenta människor förökar sig mer. Det är ett faktum. För att inte mänskligheten skall bli allt ointelligentare med tiden dör även ointelligentare människor tidigare än intelligenta människor, inte minst av sjukdomar och olyckor de inte har vett att värja sig mot. Intelligenta människor inser detta och låter det vara så.

Svenskarna har blivit allt intelligentare, lever därför längre och förökar sig mindre. Samma gäller japaner, italienare och tyskar. Men bara hos japanerna märks det, ty de vägrar att kompensera genom arbetskraftinvandring. De vill nämligen inte blanda ut sin ras!"

Läs mer här .

I en intervju med Expo Idag under tisdagen ifrågasatte Sverigedemokraten Alexander Kieding antalet döda judar under Förintelsen

– Det är fullt möjligt att Israel trissat upp siffrorna. Det är också fullt begripligt och därför inte något jag skulle kunna utesluta. Det är så det brukar gå till när folk vill saker. Då tenderar de att tänja och bortse från vissa aspekter, sa Kieding, bland annat.

Låg bakom rasistisk blogg

Utspelet rörande Förintelsen fick stor uppmärksamhet – och nu har Kieding valt att avgå som ersättare för Sverigedemokraterna i Järna kommundelsnämnd, samt lämna partiet helt och hållet.

– Han har meddelat en företrädare i partiet att han lämnar Sverigedemokraterna och sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen till Expo Idag.

Tidigare under dagen hade antirasistiska sajten Inte rasist, men kopplat Kieding till en homofobisk, rasistisk och antisemitisk blogg. En blogg som förnekar Förintelsen och utmålar judar som lögnare.

Avgick självmant

"Hur man definierar en 'förintelse' kan diskuteras men refrängen sex miljoner judar handlar, ursäkta oss men vi kan också räkna, mest om att legitimera en etnocentrisk statsbildning bestående av sex miljoner judar", går det bland annat att läsa i den aktuella bloggen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.