Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
887
reaktioner idag
 • Foto: Pressbild/Scanpix Piratpartiet, Upphovsrätt, Anna-Karin Hatt, Centerpartiet, Piratebay

  Piratpartiet polisanmäler IT-minister Anna-Karin Hatt för brott mot upphovsrätten på nätet.

  BILD 1 av 7
 • Foto: Faksimil Instagram Piratebay, Upphovsrätt, Piratpartiet, Anna-Karin Hatt, Centerpartiet

  IT-ministern har vid flera tillfällen postat upphovsrättsskyddade texter och bilder på nätet via sitt Instagramkonto. Här är några exempel.

  BILD 2 av 7
 • Foto: Faksimil Instagram Upphovsrätt, Piratpartiet, Centerpartiet, Anna-Karin Hatt, Piratebay
  BILD 3 av 7
 • Foto: Faksimil Instagram Piratpartiet, Centerpartiet, Piratebay, Upphovsrätt, Anna-Karin Hatt
  BILD 4 av 7
 • Foto: Faksimil Instagram Centerpartiet, Upphovsrätt, Piratebay, Anna-Karin Hatt, Piratpartiet
  BILD 5 av 7
 • Foto: Pressbild Piratpartiet, Anna-Karin Hatt, Upphovsrätt, Centerpartiet, Piratebay

  Piratpartiet vill avkriminalisera all ickekommersiell delning av kultur och kunskap på nätet, så att intet ont anande nätanvändare slipper vara brottslingar, skriver man i ett pressmeddelande.

  BILD 6 av 7
 • Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX Anna-Karin Hatt, Piratpartiet, Centerpartiet, Piratebay, Upphovsrätt

  Anna-Karin Hatt har ännu inte kommenterat polisanmälan.

  BILD 7 av 7
Publicerad 2013-08-08 08:21

Piratpartiet polisanmäler IT-ministern för Instagramfoton

Bilder på filmfodral och en skämtteckning ur serien Kalle & Hobbe. Centerparisten Anna-Karin Hatt polisanmäls av Piratpartiet efter publiceringar på hennes instagramkonto. Ministern vägrar att kommentera anmälan.

1070 personer rekommenderar detta.

UPPDATERAD. I samband med att fildelningssajten The Pirate Bay firar tio år meddelar Piratpartiets rättspolitiske talesperson Torbjörn Wester att partiet polisanmäler IT-minister Anna-Karin Hatt (C) för brott mot upphovsrättslagen.

– När inte ens Sveriges IT-minister följer upphovsrättslagen på nätet kan man knappast förvänta sig att vanliga internetanvändare ska känna sig manade att följa en så föråldrad lag. Regeringen och riksdagen har gjort det omöjligt att leva ett modernt liv och vara aktiv på nätet, utan att samtidigt vara kriminell, säger Torbjörn Wester i ett pressmeddelande.

Publicerades på Instagram

Polisanmälan handlar om upphovsrättsskyddade texter och bilder på nätet som Anna-Karin Hatt publicerat via sitt Instagramkonto. Men ministern vägrar att uttala sig om anmälan.

– Vi har noterat att ni skrivit om det men vi har inga kommentarer, säger Hatts pressekreterare Jonas Johansson till Nyheter24.

Det rör sig om allt från en kopia på en artikel ur Expressen, till upphovsrättsskyddade bilder på filmfodral och en skämtteckning ur serien Kalle & Hobbe. Torbjörn Wester tror dock inte att polis och åklagare kommer att gå vidare med anmälan.

På Instagram skriver Anna-Karin Hatt:

"Har ägnat 12 av de senaste veckornas timmar åt en helt fantastisk man. Viggo Mortensen - vilken skådespelare! Och vilken oemotståndligt vacker saga - Sagan om Ringen!"


Här är två ytterligare exempel som Piratpartiet tar upp:

– När det gäller nätbrott är det skillnad på folk och folk. Resursstarka företag och framstående politiker har inte särskilt mycket att frukta, samtidigt som polisen jagar fildelande ungdomar, säger Torbjörn Wester i pressmeddelandet.

1070 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER

Innan du kommenterar: läs våra regler