Axel Palm: "UMF – en Flashbacktråd för Avpixlatläsare"

Nyheter24:s nya vloggare Axel Palm har tittat närmare på polisens hemliga Facebookgrupp. Vad skiljer egentligen en svensk polis från ett rasisttroll?


Axel Palm

 Följ Axel på Twitter: @Axel_Palm

Och följ honom på Youtube: PolitikExtra

I veckan avslöjades en hemlig Facebookgrupp där 5 000 svenska poliser och polisstudenter skriver i det dolda om medier, kända skribenter, politiker och de egna cheferna.

Axel Palm, ny vloggare på Nyheter24 med fokus på politisk satir, passade på att ställa frågan: Varför inte en ny poliskår?

Men innan klippet, ett litet snack med Axel själv.

Välkommen till Nyheter24, berätta lite kort om dig själv!

– Tack! Jag är en 21-årig komiker/student från Uppsala som älskar politik. Oj, nu lät det som en kontaktannons! (skratt)

Hur kom det sig att du började med politisk humor? 

– Jag har alltid varit blandningen mellan nörd och klassens clown, så det föll sig naturligt att vilja kombinera de båda delarna i någon form av projekt. I april startade jag YouTube-kanalen PolitikExtra för att nå ut till unga som är nyfikna på politik men samtidigt tyckt att riksdagsdebatter är för dryga att lyssna på.

Okej, vad ska du göra här på Nyheter24? 

– Här kommer jag lägga upp en Vlogg i veckan om politiska skandaler, uttalanden och annat allvarligt, som också kan ses ur ett humoristiskt perspektiv.

Se veckans klipp här:

/
/
/
/
UMF
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.