Gruppledaren i Trollhättan, Dan Möllengård kritiseras.
1 av 2
Gruppledaren i Trollhättan, Dan Möllengård kritiseras. - Foto: Folkpartiet/Faksimil/Montage
Mycket ska ha sin grund i kampen om en eftertraktad riksdagsplats.
2 av 2
Mycket ska ha sin grund i kampen om en eftertraktad riksdagsplats. - Foto: TT BILD

Folkpartister kallar kvinnlig kollega "bitch", "pucko" och "demon"

Gruppledaren för Folkpartiet i Trollhättan beskrivs som en sektledare som fryser ut och trakasserar konkurrenter och meningsmotståndare.


Lämnat partiet

Flera politiker som tidningen TTELA talat med i Trollhättan intygar Rita Paulsson Svenssons bild av gruppledaren:

– Om man kritiserar eller är duktigare än Dan Möllengård får man det svårt. Tyvärr har många bra personer lämnat partiet på grund av honom, säger en av dem till TTELA.

Det är dock inte första gången som det råder personkonflikter och utfrysning inom Folkpartiet. Nyheter24 har bland annat tidigare skrivit om "Folkpartiets svarta får", läs mer här.

TROLLHÄTTAN. "Bitch", "militant feminist", "pucko", "jävla kärring" – Folkpartisten Rita Paulsson Svensson har fått utså grova påhopp efter att öppet ha kritiserat partiföreningens gruppledare och tackat nej till att spela med dolda kort.

Kampen om en riksdagsplats

Allt ska ha börjat i somras med att Folkpartiet i Trollhättans gruppledare Dan Möllengård ringt Paulsson Svensson och erbjudit henne en plats på EU-listan i utbyte mot att hon höll sig borta från riksdagslistan. När hon sade ifrån och påpekade att det ska handla om en öppen och demokratisk process blev hon i stället kränkt och utfryst, skriver TTELA.

När Paulsson Svensson på hösten dessutom opponerade sig mot att valberedningen i Trollhättan skickat ut en kallelse med texten "vi hoppas att Dan tar sig till riksdagen med vår hjälp" började personangreppen ta fart.

– Då började personangreppen i mejl, på Facebook och i telefon. Jag har kallats "bitch", "militant feminist", "pucko", "jävla kärring", "du kvinna". Jag har polisanmält två av de mest aktiva folkpartisterna för ofredande och förtal, säger hon till TTELA.

Låter andra ta hand om konflikten

Gruppledare Möllengård har dock inte varit synligt delaktig i drevet mot Paulsson Svensson som tror att han strategiskt valt att låta andra sköta konflikten.

– Han har sagt att han bett släkt och vänner i partiet att ställning mot mig. "Det är du som är demonen nu" sade han, säger hon till TTELA.

Enligt Rita Paulsson Svensson kan partiföreningen liknas vid en sekt där Dan Möllengård kränker och mobbar andra politiker.

Tidningen TTELA har varit i kontakt med andra politiker i Trollhättan som stöder den kritiska bilden av Möllengård och bland annat säger att han konsekvent använder sig av härskartekniker.

Slår tillbaka mot anklagelserna

Men gruppledaren själv menar att allt är påhitt och förnekar att han sagt åt medlemmar att ta ställning mot Paulsson Svensson samt att han skulle ha sagt att "du är demonen nu".

– Jag har inte sagt det Rita Paulsson Svensson anklagar mig för. Det handlar om valtaktik, att kasta smuts för att peta ner mig på riksdagslistan, säger Dan Möllengård till TTELA.

Han menar att han aldrig lovat Rita Paulsson Svensson någon plats på EU-listan utan menar att han i stället sagt att de måste ha en taktik för att hamna högt på riksdagslistan.

Han säger sig dock ha varit medveten om mejlen och påhoppen på Facebook men att han inte velat lägga sig i.

– Det har varit personliga grollgrejor. Jag har tänkt att det lugnar sig när nomineringarna är klara, säger han till TTELA.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.