Riksdagsledamöter
1 av 3
Det sovande folket? - Foto: Faksimil SVT
Riksdagsledamöter
2 av 3
En mer alert Blix. - Foto: Faksimil SVT
Gustav Blix, riksdagsledamot
3 av 3
Nyheter24 ringde upp för att kolla läget. - Foto: SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Politikern om "sovbilden"på Twitter: "Jag brukar vara alert"

Bilden på en till synes sovande riksdagsledamot sprider sig på Twitter. Nyheter24 ringde upp för att kolla läget med Gustav Blix.


STOCKHOLM. Under gårdagens sena Aktuellt-sändning i SVT visades bland annat ett inslag om att många riksdagsledamöter har extrainkomster. Det hela bildsattes med diverse närbilder på olika riksdagsledamöter, bland annat moderaten Gustav Blix.

Och man kan väl säga att han hade lite otur med vilka bilder som egentligen valdes ut. Och vilka bilder som sedan spreds på Twitter.

Nyheter24 ringde upp Blix, som för tillfället befinner sig i Italien och därmed inte hade sett vare sig klippet eller faksimilen.

Är det lätt att vara lite trött där i riksdagen?

– Nej, gud nej. Jag brukar vara alert.

Du ser rätt trött ut på bilden...

– Däremot kan man ju blunda ibland utan att vara trött.

Det har han ju alldeles rätt i, dessutom. Om man tittar igenom hela inslaget är det lätt att se hur Blix till större delen ser alert, nåja, ut. Men en liten ögonvila vid fel tillfälle kan räcka för att det ska bli en rolig bild.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.