Kritiseras nu.
1 av 2
Kritiseras nu. - Foto: Faksimil vk.se
Så skriver Holmlund.
2 av 2
Så skriver Holmlund. - Foto: Faksimil vk.se

S-politiker: "Tiggarna transporteras ut med fina Mercedes"

Det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Holmlund kritiseras nu efter ett blogginlägg där han bland annat skriver att tiggare fejkar handikapp.


Ställer inte upp för omval

70-årige Holmlund meddelade redan förra sommaren att han inte tänkte ställa upp till omval som kommunalråd.

Enligt Allehanda kommer han dock inte att sluta som politiker utan kan tänka sig att sitta kvar i kommunfullmäktige. 

UMEÅ. Socialdemokraten Lennart Holmlund, kommunalråd i Umeå, har hamnat mitt uppe i en rejäl kontrovers efter ett blogginlägg med rubriken "Är tiggeriet organiserat och av vem" som handlar om hur tiggare enligt honom opererar.

Holmlund skriver bland annat att "tiggarna transporteras ut med fina Mercedes och BMW" och att "personer som setts sitta med käpp och skaka och ser ut att må riktigt dåligt kan sedan ha setts springande och snattat oxfile på Strömpilen."

"Organiserat eller inte är svårt att bedöma"

Detta ska han ha fått reda på av anonymt klädda vakter. Holmlund fortsätter med att spekulera om huruvida tiggarna kan tänkas komma från Rumänien och skriver att "om det är organiserat eller inte är svårt att bedöma".

Däremot slår han fast att "Rumänien har ansvar för sina medborgare och har ett stort arbete att göra på hemmaplan. EU som är så pigga på direktiv måste även agera mot länder som diskriminerar människor och se till att folk får jobb och utbildning".

Holmlund kritiseras nu hårt på Twitter där många menar att han klivit över gränsen.


Som det framgår i tweetsen så är det inte första gången det stormar kring Umeås kommunalråd. I samband med ett inlägg där Holmgren kritiserade legaliseringen av marijuana i usa publicerade han alla sina meningsmotståndares mejladresser. 

– Jag tycker man ska publicera mejladressser på de som försvarar knark, svarade Holmlund på kritiken då.

Sommaren 2011 dök också Holmgrens namn upp i en Facebookgrupp som stödde kung Carl Gustafs påstådda strippklubbsbesök. Till sitt försvar sa Holmgren dock att han inte hade någon aning om hur hans namn hade hamnat där.

Nyheter24 har sökt Lennart Holmlund för en kommentar. 

I ett sms till Nyheter24:s reporter skriver Lennart Holmlund: "Läs mitt blogginlägg och inte de som ni stöttar i deras drev"

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.