Moderatens kampanj kom bara en dag efter pizzaattacken mot Jimmie Åkesson.
1 av 3
Moderatens kampanj kom bara en dag efter pizzaattacken mot Jimmie Åkesson. - Foto: BLT / TT / Montage
Annicka Engblom skrattade när hon läste om drönaren i tidningen.
2 av 3
Annicka Engblom skrattade när hon läste om drönaren i tidningen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Drönaren i Ronneby.
3 av 3
Drönaren i Ronneby. - Foto: BLT

Sveriges mest feltajmade kampanj?

”Pizza och politik”. Så heter den kampanj som den moderata riksdagsledamoten Annicka Engblom dragit igång, bara dagen efter den flygande ”pizzaattacken” mot Jimmie Åkesson.


Kampanjen fortsätter

Trots det lustiga sammanträffandet kommer ”Pizza och politik” att fortgå som planerat. Målet med kampanjen är att lyfta frågor om klimatet för småföretagare på landsbygden.

– Inför valrörelsen är restaurangbranschen och momsen en vattendelare. Jag vill skapa en diskussion kring dessa företagares villkor, säger moderatpolitikern Engblom.

BLEKINGE. Nyheter24 berättade i helgen om hur Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, under ett tal i Ronneby, blev utsatt för ett högst märkligt flyganfall

I en radiostyrd helikopter hade förövaren, som sedan visade sig vara artisten Frej Larsson, fäst en pizzaslice i en lina. Helikoptern hovrade över scenen där Åkesson talade, och partiledaren tvingades ta en paus. 

"Kanske var ett tecken från himlen"

Nu har Annicka Engblom, som representerar Blekinge och moderaterna i riksdagen, dragit igång kampanjen ”Pizza och politik”. Under den närmaste tiden ska hon åka runt och prata med pizzeria-ägare i Blekingeområdet. Kampanjen har dock ingenting med attacken mot Åkesson att göra, utan sammanfaller av en ren slump. 

– Det kanske var ett tecken från himlen, säger Engblom om attacken till Nyheter24.

"Skrattade ordentligt"

Hon har sedan tidigare ett förflutet på Försvarets radioanstalt (FRA), och hon har även varit ledamot i Luftförsvarsutredningen. Den med förkärlek för långsökt humor tillåts därför skratta extra mycket åt det ironiska sammanträffandet med den drönar-inspirerade attacken mot Åkesson. 

– Det är ju inget man kan styra. Attacken var en protest mot Sverigedemokraternas politik, min kampanj är från en positiv synvinkel. Men jag skrattade ordentligt när jag, samma morgon som jag skulle dra igång, läste om det i tidningen, säger Engblom.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.