SD-topp går till attack mot egna partiet – igen

"Hemska tanke att mitt kommande barn skulle bli tvingad att gå i en mångkulturell skola".


Länkade till hatsajt

När Nyheter24 granskade Sverigedemokraternas spridande av näthat var Brynielsson ett av namnen som kom fram efter att han hade länkat till den rasistiska sajten Fria Tider.

KUNGSBACKA. Redan under valrörelsen hamnade Thord Brynielsson, ordförande för SD Halland, i blåsväder efter att han tryckt upp flygblad med texten "Vill du att liberaler och flyktingkramare ska företräda SD? Om inte – kryssa sverigedemokraten Thord Brynielsson!" för att kunna ta sig in i kommunfullmäktige i Kungsbacka.

En stad där han tidigare var ordförande för SD innan han kuppades bort under ett årsmöte i februari. Nu är det partiets stockholmsavdelning, och dess toppnamn Maria Danielsson, som får en släng av sleven.

Detta efter att hon, som tog över efter att förre ordföranden Christoffer Dulny avslöjats som näthatare, i en intervju med Dagens Nyheter öppnat för att "bussa Stockholmselever för att motverka segregationen". Något som inte föll i god jord hos Brynielsson som i ett facebookinlägg som Nyheter24 tagit del av skriver att det är "ofattbart att en ledande sverigedemokrat vill tvinga svenska barn att gå i mångkulturella skolor".

När Nyheter24 når Brynielsson upprepar han vad han skrivit i sitt inlägg.

– Jag kan bara konstatera att skulle det bli officiell SD-politik, vilket det inte är, så är det inte många som kommer att rösta på oss, säger Brynielsson till Nyheter24.

Okej. Du har skrivit att det är "ofattbart att en ledande sverigedemokrat vill tvinga svenska barn att gå i mångkulturella skolor"?

– Ja, det tycker jag.

Hur gör man den åtskillnaden mellan svenska barn och de andra barnen?

– Du, jag vill inte prata mer med dig. Tack, hej, säger Brynielsson och lägger på.

Partiet vill inte kommentera inlägget

Från partiets håll har man inte mycket att säga om Brynielssons uttalanden.

– Det är alltid bättre om företrädare i partiet kontaktar berörd part om frågetecken uppstått efter rubriksättningar i tidningsartiklar. I övrigt har vi ingen kommentar till Brynielssons inlägg, säger partiets informationssekreterare Henrik Gustafsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Sverigedemokraterna har inget politiskt förslag som går ut på att bussa elever till andra skolor och det finns enligt Maria Danielsson heller inget sådant förslag från SD Stockholms Stad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen i Köpenhamn i lågor

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Halmstad

"På Slottsjordsvägen vid Tennishallen inträffar en olycka mellan en kvinnlig cyklist och en manlig bilist.", skriver polisen på sin hemsida.