Magnus Esser Bengtsson.
1 av 2
Magnus Esser Bengtsson. - Foto: Privat
Henrik Johansson, grundaren av Inte rasist, men...
2 av 2
Henrik Johansson, grundaren av Inte rasist, men... - Foto: Nyheter24

"Det är viktigt att stå upp mot fascism och rasism"

Nyheter24 pratar med Magnus Bengtsson, en av de två personerna bakom Inte rasist, men:s nystartade podcast.


"Man ska inte vara rädd för att göra sånt här"

Här kan du läsa en längre intervju med Inte rasist, men:s grundare Henrik Johansson.

De allra flesta känner sedan tidigare till sajten Inte rasist, men som på löpande band fått företrädare för Sverigedemokraterna på fall. Vad färre känner till är att man nu även gett sig in i podcast-världen – och även där gjort en smärre succé. 

"Viktigt att stå upp mot fascism och rasism"

Trots att man ännu så länge bara släppt ett fåtal avsnitt har man etablerat sig som en stor podcast, och till och med tillfälligtvis legat som etta på Itunes topplistor.

Podden drivs av Christopher Gummesson och Magnus Esser Bengtsson. Nyheter24 tog ett snack med den sistnämnde om vad som fick honom att faktiskt engagera sig.

– Dels så är jag intresserad av den antirasistiska rörelsen i allmänhet. Jag tycker att det är viktigt att stå upp mot fascism och rasism. Men också det att det är en ypperlig chans att göra någonting kul samtidigt som man får chansen att påverka.

Gäster på gång

I avsnitt tre gästades man av Fredrik Boltes, känd från reggae-bandet Partiet och för att han lurade SD-politikern Anne Karlsson att sjunga en nazihymn i radio. Bengtsson berättar också att man har en del gäster på gång – men han vill inte avslöja vilka.

– Men det ser ganska fullbokat ut hela hösten.

Även utöver gästerna så ser framtiden ljus ut för IRM-podden.

– Först och främst handlar det om att bygga upp en stabil grund och nå ut till så många som möjligt. Planerna därefter är väl att fördjupa programmet lite mer. Sen får vi se, jag tror att det här är början på något riktigt stort för hela Inte rasist, men, säger Bengtsson till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!