1 av 4
- Foto: ANDERS WIKLUND / TT
2 av 4
- Foto: SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: Erik Mårtensson

5 miljöpartister som inte lever som de lär

Under måndagen nåddes vi av nyheten att Miljöpartiets Åsa Romson använt miljöfarlig färg när hon målat sin båt. Därför har Nyheter24 listat henne och fyra andra miljöpartister som inte lever som de lär.


1. Åsa Romson målade husbåten med farlig färg

Bara dagar efter att Åsa Romson utsågs till miljöminister avslöjades det att hon använt förbjuden, giftig kopparbaserad färg för att måla botten på sin husbåt där hon bor. Husbåten värms även upp på omiljövänligt sätt och Romson bekräftar för Expressen att disk- tvätt- och badvatten släpps ut direkt i havet från familjens båt. 

2. Transporterade valstuga med miljöfarlig, läckande lastbil

Under valrörelsen 2014 använde Miljöpartiet en stor, gammal lastbil som på video syntes läcka diesel för att transportera en valstuga. 


3. Toppolitiken Jabar Amin åkte dyr taxi i stället för kollektivt 

Trots en busshållplats på två minuters gångavstånd från sin bostad valde Miljöpartiets toppolitiker Jabar Amin flera gånger att ta taxi. En gång i månaden under ett helt år åkte han också taxi till Arlanda i stället för att ta tåg eller buss. Hans frekventa taxiåkande bröt mot partiets regler. 

4. Peter Eriksson körde miljöfarlig bil

Miljöpartiets före detta språkrör och numera EU-parlamentariker Peter Eriksson körde 2013 en tretton år gammal bil som släppte ut betydligt mer avgaser en en genomsnittlig ny bil. 

5. Miljöpartisten som gick över till Sverigedemokraterna 

Miljöpartiet är för öppna gränser medan Sverigedemokraterna står på andra sidan och vill minska invandringen. Ändå valde Maj-Britt Jakobsson, en av grundarna av Miljöpartiet i Älvkarleby, att engagera sig i SD i stället. Motiveringen till beslutet löd: "Jag tycker synd om våra ungdomar. De får inga jobb. Det är de här invandrarna som tar jobben, det ser man överallt. När man kollar i affärerna så sitter de där med sina slöjor".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.