"Ringde du polisen eller Fonus?" – SD-topp hyllar misshandel

SD-toppen David Bergquist hyllade på Facebook misshandeln av två "kulturberikare". Han gillade inlägget där mannen skrev att han pungsparkat männen tre gånger efter att han slog dem.


STOCKHOLM. Natten till tisdag skrev en man på Facebook att han blivit påhoppad av två "kulturberikare" och att han därefter slagit ned dem och sparkat dem mellan benen, så att de inte kan "våldta en svensk tjej på minst en månad". 

Inlägget, som Nyheter24 har tagit del av, kommenterades snabbt av David Bergquist, ordförande för Sverigedemokraterna Östra Stockholm. 

"Föredömligt"

Han hyllade mannen, som han menade agerat i nödvärn, och frågade också om han efter överfallet ringde polis eller begravningsbyrån Fonus.

"Föredömligt att utnyttja den medborgerliga rättigheten att i nödvärn freda sig från ett grovt övergrepp", skrev Bergquist.

Nyheter24 ringde upp Bergquist för att se vad han menade.

Vad menar du med att det var föredömligt?

– Människor är så skrämda numera och vågar inte försvara sig, så det var bra att han gjorde det.

Är det rätt att slå folk som redan ligger ner?

– Det framgår inte riktigt hur det gick till. Det går att tolka som övervåld, men jag tolkar det som självförsvar.

Angående kommentaren om Fonus menar Bergquist att det hela är skrivit med en skämtsam ton och referar till ett gammalt skämt från 40-talet som hans kompis pappa dragit.

– Han sa att om någon gjorde inbrott i hans båt skulle man inte ringa ambulansen utan Fonus, säger Bergquist. 

I inlägget du kommenterade referas det till "kulturberikare", betyder det personer med utländsk bakgrund?

– Ja, jag utgår från det.

Är det relevant?

– Nja, det är en detalj. Det hade varit lika illa om det var två svenskar som hade hoppat på honom. Men det kan ha relevans –  är det till exempel flyktingar som kommit hit så borde de vara extra tacksamma mot Sverige.

Invandringspolitiken söndrar och härskar

David Bergquist skriver också i en kommentar till inlägget att "utlänningar är fridlysta" och enligt honom själv syftar han med det på invandringspolitiken, som han menar går ut på att söndra och härska.

– Man vill inte ha kvar gemenskapen och man vill splittra landet, det gör man genom att söndra och härska, säger han och fortsätter:

– Vi har så hög invandring att invandrare inte hinner lära sig språket och integreras.


Han menar att det här i sin tur bidrar till ett bevakningssamhälle där allt fler ställer sig positiva till kameraövervakning på gatorna. 

– Allt fler tycker att bevakningskameror är bra, även mina partikamrater. Det händer i och med splittringen och hotet om terrorism i USA. 

Bergquist har tidigare fått kritik för att ha uttalat sig om att Europas härskarfolk är hotat

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.