Riskerar uteslutning.
1 av 4
Riskerar uteslutning. - Foto: TT / Faksimil Expressen
Liksom Gustav Kasselstrand och William Hahne.
2 av 4
Liksom Gustav Kasselstrand och William Hahne. - Foto: TT
Westling blev känd som en del av järnrörsskandalen.
3 av 4
Westling blev känd som en del av järnrörsskandalen. - Foto: TT / Faksimil Expressen
4 av 4
- Foto: SvD / Svenska Dagbladet

Fick vara kvar efter järnrörsskandalen – nu kan han uteslutas

Christian Westling finns bland de som kan uteslutas ur Sverigedemokraterna.


Internstriderna inom Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet SDU bara fortsätter. Sedan tidigare har det rapporterats om att ett 20-tal partimedlemmar riskerar uteslutning – och framförallt då SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand och hans vice William Hahne. Två företrädare som dessutom själva gått ut med att de KOMMER att uteslutas.

Bild: TT

Men de är långt ifrån ensamma. Enligt Aftonbladet riskerar även bland andra Hanna Lindholm, som nyligen hamnade i ett uppmärksammat bråk efter att ha hånat den feministiska debattören och bloggaren Natashja Blomberg, och Mikael Valtersson, den före detta kanslichefen som anklagats för att sprida nazipropaganda, bland de som riskerar att åka ur.

Bild: Faksimil Twitter

Dessutom finns ytterligare ett mycket känt namn bland dem som är föremål för ett uteslutningsärende. Christian Westling, numera landsdagarsuppleant för SD Stockholms Stad samt revisorssuppleant för SDU, som blev känd för den breda allmänheten som en del av järnrörsskandalen. Ni vet den tredje killen som tillsammans med Kent Ekeroth och Erik Almqvist tjafsade med Soran Ismail och sen viftade med järnrör i centrala Stockholm.

Bild: TT / Faksimil Expressen

Det ledde till att Almqvist lämnade partiet, Ekeroth fick avgå som rättspolitisk talesperson och Westling fick lämna sin roll som suppleant i styrelsen för SD Stockholm – men han fick vara kvar i partiet. Faktum är att han redan 2013 lanserade sig själv som en kandidat till EU-parlamentet.

Bild: TT

Men nu verkar det vara finito för Westling. På Nyheter24:s debattsida skriver han själv om det hela. Westling, som är god vän med både Kasselstrand och Hahne, menar att partiledningens prat om att de uteslutna skulle vara "ideologiskt avvikande" är vad han kallar för "svepskäl". Själv menar Westling att det handlar om att partiledningen ser sig som hotade och pekar ut den egna ledningen som "maktfullkomlig".


SDU
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.