I stället vill hon föra Alliansen framåt.
1 av 3
I stället vill hon föra Alliansen framåt. - Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
Anna Kinberg Batra intervjuas av Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.
3 av 3
Anna Kinberg Batra intervjuas av Nyheter24:s Karl Anders Lindahl. - Foto: emma lindström

Anna Kinberg Batra om opinionen: "Vi måste förtjäna stödet"

Men det är inte aktuellt att samarbeta med Sverigedemokraterna.


Alliansen och inte minst Moderaterna går just nu framåt i opininonsmätningarna, och flera mätningar har senaste tiden visat att Alliansen får högre siffror de rödgröna partierna. Men moderatledaren Anna Kinberg Batra kommer inte ta ut någon seger i förskott.

– Det hoppas jag också att vi blir när väljarna får säga sitt, senast 2018. Det är vårt jobb att förtjäna det genom nya förslag som bryter det nya utanförskapet, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24.

Moderaterna presenterade i dag ett stort program för att sänka skatterna för dem som tjänar minst, samtidigt som man ställer högre krav på att folk ska ha grundskoleutbildning, även dem som kommer från andra länder. Sammanlagt ligger satsningen på tio miljarder kronor. Detta ska leda till att fler kommer in på arbetsmarknaden.

– Jobben måste bli fler och att vi behöver hjälpa till med utbildning om man inte har tillräckligt, det är ju svårare att få jobb om man inte klarat gymnasiet till exempel, säger Kinberg Batra.

Den så kallade decemberöverenskommelsen, som leder till att allianspartierna låter Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har mött hård kritik under våren, inte minst i Moderaterna. Men Kinberg Batra har inga planer på att börja samtala med Sverigedemokraterna.

– Det är många i mitt parti som tycker det gick dåligt i valet, det tycker inte jag heller. Vi måste komma igång starkare. Jag vill byta regering, det hoppas jag att alla moderater vill. Men det går inte genom att vara stödparti åt Stefan Löfven eller regera med Sverigedemokraterna utan genom att leda alliansen till att komma igen starkare, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du alliansen vinner nästa val?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.