En chokladboll.
1 av 3
En chokladboll. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
En chokladboll till.
2 av 3
En chokladboll till. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Någon som äter en chokladboll.
3 av 3
Någon som äter en chokladboll. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

S-politikern trött på att inte få säga "n-boll" – skyller på pk-maffian

Kjell Hedvall är kränkt.


I Lidköping är socialdemokraten Kjell Hedvall ordförande i kommunstyrelsen – och på Facebook är han en kille som gillar att debattera.

Det är Aftonbladet som berättar om hur Hedvall i en tråd på Facebook inte accepterar att ordet "negerboll" skulle anses vara kränkande. Han skriver att det bara är påhitt och att han "känner massor med mörkhyade som bara skrattar åt dumheterna".

Bild: TT

Aftonbladet berättar dessutom om hur Hedvall även på vänsterpartisten Johan Lundbergs Facebooksida fortsätter att så att säga "ta debatten" genom att skriva att "en negerboll har inget med rasism att göra" samt slå fast att ordet inte är rasistiskt.

När han får mothugg skyller han på pk-maffian.

"Nu ramlar det in repr för PK-maffian som inte kan läsa innantill eller förstå det praktiska livet utan håller sig till det teoretiska godset", skriver han enligt Aftonbladet.

Senare pratar Aftonbladet med Hedvall som vidhåller att han inte tycker att ordet är rasistiskt. Han förklarar dessutom lite mer vad han menar med "pk-maffian".

– Man får inte tycka vad som helst. Allting ska vara fullständigt korrekt, säger Hedvall och fortsätter:

– Jag har mött många i PK-maffian som kränker mig i detta fallet men det struntar de fullständigt i bara de får känna att de tillhör den rätta åsikten då.

Bild: TT

John Lundberg, som alltså startade en av trådarna som Hedvall skrivit i, säger till Aftonbladet att han är arg.

– Jag blir alltid ledsen och arg när rasism normaliseras. Men det konstigaste i hela diskussionen är hur förespråkarna för att använda gamla slavtermer när man pratar om kakor, hävdar att "det är bara en kaka", och ändå tycker det är viktigare att få fortsätta använda ordet än att respektera alla som tar illa upp, blir kränkta och förminskade, säger han till tidningen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.