Därför kommer SDU inte starta nytt parti

Partiet har kastat ut dem. Men SDU vill fortsätta som ungdomsförbund.


För ett par veckor sedan klippte Sverigedemokraterna banden med sitt ungdomsförbund SDU, efter att SDU:s stämma valt Jessica Ohlson till ny ordförande. Sedan dess har debatten om förbundets framtid gått het, och SD har gått och sagt att de kommer bilda ett nytt förbund som också kommer att heta SDU.

Odemokratiskt, tyckte gamla SDU, och diskussioner och spekulationer om att bilda ett nytt politiskt parti började smyga omkring. Men nu menar SDU:s ordförande Jessica Ohlson att man inte kommer att bilda ett nytt parti.

– Det är ingenting vi har några planer på just nu. I dagsläget är vi ett ungdomsförbund, men vad som händer på ett par års sikt är svårare att säga, säger Jessica Ohlson till Nyheter24.

I helgen hade SDU förbundsstyrelsemöte, och enligt Jessica Ohlson blev det inga större diskussioner om att bilda nytt parti.

– Alla var överens om att vi skulle fortsätta som ett ungdomsförbund. Det är en liten del av partitoppen som inte vill ha med oss att göra, men nästan alla ute i landet vill ju ha kvar oss som ungdomsförbund.

En av konsekvenserna av att Sverigedemokraterna nu bildar nytt ungdomsförbund har varit att SD krävt att de som ansluter sig till det nya SDU måste säga upp medlemskapet i nuvarande SDU, och att de som inte gör det kan bli uteslutna ur Sverigedemokraterna. Men enligt Jessica Ohlson har det inte varit något medlemstapp i SDU, snarare tvärtom.

– Det är bara fem medlemmar som begärt utträde, men samtidigt har vi fått 55 nya medlemmar. Så än så länge har vi tjänat på det, säger Jessica Ohlson.

/
SDU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde SDU bilda nytt parti?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.