1 av 2
- Foto: tt bild/ faksimil
2 av 2

SD:s sjuka uttalande: Pojkar får ADHD-medicin för att de ska bli som flickor

Enligt SD i Örnsköldsvik styrs samhället av "kulturmarxister" som har sitt finger med i allt. Till och med ADHD-medicin.


Sverigedemokrater är ju inte direkt kända för att uttrycka sig så smart på internet alltid. Men det här inlägget på SD Örnsköldsviks hemsida, som Inte Rasist men... var först med att uppmärksamma, går nog över alla gränser. Sverigedemokraterna i Örnsköldsvik är en så kallad interrimstyrelse, vilket innebär att den ännu inte har fått tillstånd att bilda en lokalförening från Sverigedemokraterna.

I inlägget, som är en fritt översatt text från den konspiratoriske författaren Brandon Smith, uppmanar läsaren att säga upp kontakt med ”vänsteraktivister och sociala rättviseideologer” eftersom dessa människor ”saknar betydelse”.

Det står också om hur "kulturmarxister" styr samhället och påverkar alting.

"Ena dagen kan det vara att en kristen bagare som tvingas baka en tårta (trots att han inte vill) till ett homosexuellt bröllop eller förbjuda honom att beteckna sina bakverk som negerbollar. En annan dag kan det vara en skola som tvingas tillåta pojkar med flickkläder att använda flickornas toalett", står det på hemsidan.

Texten menar också att ADHD-medicin är ett sätt för ”kulturmarxister” att kontrollera unga pojkars ”naturliga fysiska frenetiska aktivitet”, och göra dem mer lika flickor. Texten är en översättning av Brandon Smiths "How to stamp out culture marxism in a single generation".

Smith har också skrivit mängder med texter om bank-konspirationer, om hur män är förtryckta och att folket är slavar under ett tyranni.

I texten, som fortfarande ligger upp på SD Örnsköldsviks hemsida, finns det tips på hur man ska besegra kulturmarxismen. Där uppmanas läsaren till att se att män, vita och heterosexuella inte på något vis har fler privilegier eller fördelar än andra. Läsaren uppmanas också till att låta "kulturmarxisters" veta att deras "rädsla och fruktan" inte spelar någon roll.

SD riks förklarar att de inte ställer sig bakom texten och innehållet.

– Vi ser så klart mycket allvarligt på inlägget som publicerats, det innehåller formuleringar som partiet inte alls står bakom och som vi tar avstånd från. Vi kommer kontakta den här iterrimstyrelsen och be dem förklara publiceringen, och konsekvenserna av detta får vi ta ställning till efter utredningen är klar, säger Sverigedemokraternas presstalesperson Christian Krappedal till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.