Tidigare i höstas var SD på ön Lesbos och dela ut flygblad med lögner om Sverige. I stället för att "hjälpa till på plats" som de brukar tjata om.
1 av 2
Tidigare i höstas var SD på ön Lesbos och dela ut flygblad med lögner om Sverige. I stället för att "hjälpa till på plats" som de brukar tjata om. - Foto: Privat
Hur tänker ni Jimmie när ni signerar med andras namn?
2 av 2
Hur tänker ni Jimmie när ni signerar med andras namn? - Foto: TT

SD:s fräcka kupp – skrev under antiflykting-kampanj med Moderaterna

Sverigedemokraterna har gjort det igen! I sina antiflykting-annonser har de signerat med Moderaterna, trots att Moderaterna inte alls var med på tåget.


Tidigare i höstas befann sig Sverigedemokraterna på den grekiska ön Lesbos för att avskräcka flyktingar från att komma till Sverige. De delade ut flygblad där de tagit sig friheten att signera under med "svenska folket".

Självklart blev många förbannade och den spontana tanken var "I didn't sign up for this".

Bildkälla: Privat

Man kan ju tro att kritiken skulle få Sverigedemokraterna att sluta upp med att signera saker med andras namn. Men så är inte fallet – för nu har de gjort det igen.

Nya SD-annonser har dykt upp och de ska publiceras i tidningar i Serbien, Turkiet och Afghanistan, skriver Expressen. Och den här gången har SD valt att skriva under med Moderaterna.

– De står ju bakom budskapet. Det är möjligt att de inte vill stå bakom det här budskapet ihop med oss, men vi båda står bakom det, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein, till Expressen.

Men det håller inte Moderaternas kommunikations- och analyschef Per Nilsson med om.

– Att Sverigedemokraterna väljer att ägna all tid åt olika pr-spel, annonser och reklamkampanjer, det får stå för dem. Det är väl ett uttryck för hur seriöst de egentligen tar på de här frågorna, säger han till Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Rekordvinst för Spotify – på 18-årsdagen

Strömningstjänsten Spotify – en av årets vinnare på Wall Street – redovisar en rekordhög vinst för årets första kvartal. Och försäljningsprognosen för andra kvartalet ser starkare ut än väntat. Men antalet abonnenter hänger inte med uppåt så snabbt som bolaget räknat med.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.