Morgan Malmborg, är gruppledare för SD i Habo, och har uttalat sig om somaliers genetik...
1 av 3
Morgan Malmborg, är gruppledare för SD i Habo, och har uttalat sig om somaliers genetik... - Foto: Sverigedemokraterna / TT
Lennart Karlsson har skrivit tusentals kommentarer på nätet – många av dem är väldigt aggressiva.
2 av 3
Lennart Karlsson har skrivit tusentals kommentarer på nätet – många av dem är väldigt aggressiva. - Foto: Habo Kommun/tt/inte rasist men
SD-politikern Lennart Karlsson har skrivit om sina krigsbrott under en FN-tjänstgöring. Han och Morgan Malmborg är Sverigedemokrater i samma kommun.
3 av 3
SD-politikern Lennart Karlsson har skrivit om sina krigsbrott under en FN-tjänstgöring. Han och Morgan Malmborg är Sverigedemokrater i samma kommun. - Foto: Montage TT/Exponerat

Ledare i Sverigedemokraterna: Somalier är inavlade och har lägre IQ

"Typ som Somalia, de har mycket inavel som sprider lägre IQ, i Sverige har vi inte så." säger en lokal gruppledare i Sverigedemokraterna.


Sverigedemokraternas skandaler duggar så tätt att få lyfter på ögonbrynen längre.

Nyligen var det Lennart Karlsson, som sitter i barn- och utbildningsnämnden för Sverigedemokraterna i Habo kommun, som avslöjades. Han har skrivit på nätet att han vill spränga en moské och skrutit om krigsbrott mot muslimer.

Nu kommer nya rasistiska uttalanden från partiet. Denna gång kommer det från Morgan Malmborg, som är gruppledare för SD i Habo och som sitter som andre vice ordförande i regionfullmäktiges presidium.

Han var med när Jönköpings-Posten intervjuade med Lennart Karlsson.

Karlsson sa en del osköna grejer om att intelligens beror på "ideologi… som sammanfaller med gruppens genetik".

Malmborg fick frågan om han höll med kollegan Karlssons uttalande om att det finns samband mellan IQ och vissa gruppers genetik.

— Äh, ursprunget är väl inte det, typ som Somalia, de har mycket inavel som sprider lägre IQ, i Sverige har vi inte så. I Japan har de högre intelligens och de är välutbildade, sedan har de ingen invandring så det påverkar kanske, det är kanske därför som Sverige sjunkit eftersom att vi tagit upp mycket utländska som har lite lägre IQ. Men de har ingen lägre rang för det, det är bara fakta, säger Malmborg till Jönköpings-Posten.

Björn Runn, är vice ordförande i Sverigedemokraterna i Jönköpings län. Han säger att partiet ska undersöka det hela.

— Vi måste ta tag i de här grejerna. Jag är beredd att kommentera när vi har gått igenom detta, säger han till Jönköpings-Posten.

/
IQ
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!