Isabella Lövin ska ha sagt att hon är redo att ta över om hon nomineras, men nu säger hon att hon inte konkurrerar som språkrör.
Isabella Lövin ska ha sagt att hon är redo att ta över om hon nomineras, men nu säger hon att hon inte konkurrerar som språkrör. - Foto: TT

Åsa Romsons största utmanare kandiderar inte om posten som språkrör

Isabella Lövin har meddelat att hon inte kommer att kandidera till posten som kvinnligt språkrör i Miljöpartiet.


MP-språkrören har ställt sina platser till förfogande och sagt att de är beredda att lämna vid nästa kongress om medlemmarna vill det. Men nu börjar det bli ont om kandidater.

Tidigare under onsdagen meddelade Carl Schlyter att han inte kandiderar om posten som manligt språkrör. Nu skriver Svenska Dagbladet att Isabella Lövin inte tänker kandidera om posten som kvinnligt språkrör.

– Jag är inte kandidat, säger hon, skriver Svenska Dagbladet.

Hon säger att hon har förtroende för nuvarande språkrören och att hon inte blivit tillfrågad av valberedningen att kandidera, skriver Svenska Dagbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Åsa romson ersättas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.