Det är tuffa tider för Miljöpartiet.
1 av 3
Det är tuffa tider för Miljöpartiet. - Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT
Gustav Fridolin, MP-språkrör.
2 av 3
Gustav Fridolin, MP-språkrör. - Foto: TT
Språkrören verkar få stöd inom partiet, men väljarstödet är svagt för MP.
3 av 3
Språkrören verkar få stöd inom partiet, men väljarstödet är svagt för MP. - Foto: TT

Uppgifter: Miljöpartiet vill avsätta Fridolin och Romson

MP:s valberedning vill avsätta språkrören efter Mehmet Kaplan-skandalen. Problemet är att det inte finns någon bra ersättare för Gustav Fridolin.


SVT Nyheter har fått uppgifter om att Miljöpartiets valberedning kommit fram till att förtroendet för språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin är så lågt att de bör avsättas.

I nuläget finns det dock ingen manlig kandidat som kan ta över, rapporterar SVT Nyheter.

Under nästa vecka håller Miljöpartiet kongress och det är då valet för partiets språkrör äger rum. Både Fridolin och Romson har tidigare sagt att de vill sitta kvar – men att de ställer sina platser för förfogande.

SVT Nyheter har fått höra från källor att valberedningen önskar att Fridolin och Romson avsätts.

Romson har lägre förtroende än Fridolin. Men valberedningen menar att det är ett delat ansvar. Går ett språkrör ska det andra följa med.

Det kanske är på tiden att Miljöpartiet rycker upp sig eftersom deras senaste siffror i opinionsmätningarna har varit rekordlåga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.