Jonas Sjöstedt är partiledare för Vänsterpartiet, så självklart tycker han V:s politik är bättre, och här förklarar han vad han tycker är den viktigaste skillnaden men V och MP i klimatfrågor.
1 av 2
Jonas Sjöstedt är partiledare för Vänsterpartiet, så självklart tycker han V:s politik är bättre, och här förklarar han vad han tycker är den viktigaste skillnaden men V och MP i klimatfrågor. - Foto: Icon Photography / Pavel Koubek/TT
Språkrören för Miljöpartiet Gustav Fridolin och Åsa Romson.
2 av 2
Språkrören för Miljöpartiet Gustav Fridolin och Åsa Romson. - Foto: TT

Därför vill Sjöstedt att alla med klimatångest röstar V i stället för MP

Vänsterledaren förklarar vad han tycker är den viktigaste skillnaden mellan Miljöpartiet och Vänsterpartiets politik.


Vänsterpartiet håller i dagarna kongress i Örebro. Partiledaren Jonas Sjöstedt tycker att det viktigaste på kongressen är det nya ekologiskt-ekonomiska punktprogrammet som antagits, och miljöfrågan har varit het under de två första dagarna.

Men miljöfrågorna är starkt förknippade med Miljöpartiet, så varför ska en rösta på Vänstern klimatet är det viktigaste?

Bildkälla

– Därför att vi har den mest konkreta politiken, är V-ledarens svar på den frågan.

– Vi kopplar ihop miljö med makt och fördelning. Statliga företag ska tänka på klimatet, men vi är precis på väg att se regeringen göra bort sig och sälja kolet, säger Sjöstedt till Nyheter24.

Han menar att det krävs en omfördelning som MP inte vågar genomföra.

– Det finns ett tydligt samband mellan hur rik man är och hur mycket man förstör miljön. Låginkomsttagare är mer miljövänliga än höginkomsttagare och då måste man våga fördela om. Det vågar vi i Vänsterpartiet, jag tycker inte Miljöpartiet är lika tydliga, säger Sjöstedt.

Partiledaren sade också några hård ord om Sverigedemokraterna. Det kan du läsa om här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bryr du dig om miljön?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.