<3
1 av 3
<3 - Foto: TT / TT
Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin.
2 av 3
Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin. - Foto: TT
Statsminister Stefan Löfven.
3 av 3
Statsminister Stefan Löfven. - Foto: TT

Stefan Löfven vill ha kvar Miljöpartiet i regeringen

Statsminister Stefan Löfven har sagt att han ska göra om regeringen. Nu säger han att Miljöpartiet blir kvar trots senaste tidens kriser.


Miljöpartiet har haft det tufft senaste tiden. Det började med krisen som ledde till att bostadsminister Mehmet Kaplan avgick och ledde fram till ett byte av kvinnligt språkrör.

Om krisen med det är över återstår att se. I vilket fall som helst vill statsminister Stefan Löfven ha kvar MP i regeringen, det skriver Expressen.

Löfven har tidigare sagt att han tänker ombilda regeringen och nu säger han att han inte kommer kicka Miljöpartisterna i samband med det.

Han ska också ha sagt att det blir mer fokus på en politisk nystart än på vilka politiker som får ministerposter i den nya regeringen, skriver Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde MP sitta i regeringen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

1 timme sedan
USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.