SKATTECHOCK!!!!
SKATTECHOCK!!!! - Foto: TT / Emojipedia

Regeringens stora skattechock: Så här mycket kostar den

Du har väl inte missat ändrat så att fler får betala skatt? Så här mycket mer kommer du betala i skatt beroende på vad du tjänar.


Under tisdagen presenterade regeringen sin budget. Bland annat innehåller den skattehöjningar – för alla som tjänar över 37 700 kronor i månaden.

Dagens arena har räknat ut hur mycket mer skatt det är än tidigare. Här kan du jämföra och se vad skattehöjningen kommer kosta just dig.

Om du tjänar 37 700 kronor i månaden

För alla som tjänar 37 700 kronor kommer den första skattechocken. Du kommer tvingas betala hela 1,66 kronor mer än tidigare i månaden. Det motsvarar ungefär lika mycket pengar som du får för att panta en plastflaska. Dags att börja samla flaskor!

plastflaskaTT

Om du tjänar 37 933 kronor i månaden

De som tjänar ytterligare mer och ror hem en månadslön på 37 933 kronor blir det ännu värre. Då höjs skatten med 51 kronor. Bäst att avstå från den där extra ölen på krogen alltså.

ölTT

54 500 kronor i månaden

Okej, nu börjar skattehöjningen bli riktigt ruggig. Om du tjänar 54 500 kronor kommer staten dra 82 kronor mer än tidigare från din lön. Alla med den lönen kommer få stå över bakispizzan på söndagen efter alla helrör på Stureplan under lördagsnatten.

pizzaTT

54 825 kronor i månaden

Den som tjänar 54 825 kronor eller mer får det värsta av alla. Ytterligare 97 kronor mer i skatt kan ju sänka vem som helst som drar in den lönen. Personer kommer till exempel inte längre ha råd med ett marmormönstrat skal till sin iPhone 7.

iphoneskal skattfyndiq.se

Andra saker som ändras i budgeten är att radio- och tv-avgiften höjs och så här mycket satsar regeringen på flyktingmottagandet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du skatten är för hög?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.