Hanif Bali har en idé för vad som ska hända med de som stridit för IS.
1 av 3
Hanif Bali har en idé för vad som ska hända med de som stridit för IS. - Foto: Moderaterna/TT
Har tycker att de ska jobba på grisfarmar.
2 av 3
Har tycker att de ska jobba på grisfarmar. - Foto: AP
3 av 3

Hanif Bali: Låt återvändande IS-krigare jobba på grisfarmar

Hanif Bali har en lösning på vad som bör hända med personer som återvänder från att ha stridit för terrorgruppen.


I dagarna har det vart mycket snack om vad man ska göra med de personer som återvänder från Syrien och Irak efter att ha stridit med terrorsekten IS.

Vissa tycker att de ska få hjälp att hoppa av den extremistiska banan, andra tycker att de ska åka in i fängelse. Andra tycker att de borde bli av med sitt medborgarskap.

Moderaternas Hanif Bali har en annan lösning på problemet. Han tycker att de återvändande ska tvingas jobba inom grisuppfödning.

Till att börja med jämförde Bali de återvändande krigarna med nazister, och menade att all form av social hjälp till dessa var absurd.

"-Nämen Fritz, har du varit och mördat untermänschen igen? Då ska vi se.. Lägenhet, skuldsanering och körkort. Var så god!", skrev Bali på Twitter.

Senare utvecklade Hanif Bali tankarna, och menade att grisfarmar vore passande.


Dock menar Bali att idén inte ska tas helt bokstavligt.

– Det är inget förslag. Min poäng är att det finns gott om legala möjligheter att neka IS-barbarer bidrag, säger Hanif Bali till Nyheter24.

Däremot är han starkt kritisk till att IS-krigare ska få några former av bidrag.

– Rent praktiskt bör man neka återvändande IS-barbarer gräddfil till bidrag, det finns gott om utrymme i socialtjänstlagen för detta, säger Bali.

Bali har fått viss kritik för sitt utspel, bland annat av inrikesminister Anders Ygeman. Men Bali tycker den kritiken är märklig.

– Det märkligt hur så många "goda" blir proxykränkta å muslimers vägnar, jag som trodde att IS-barbarer inte var riktiga muslimer. Jag tror gemene muslim avskyr IS mer än gemene tyckonom på Twitter, säger Bali till Nyheter24.

Enligt en expert finns det många före detta IS-krigare i Sverige. Läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det är en bra idé?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.