Ebba Busch Thor ger Åkesson kalla handen.
1 av 2
Ebba Busch Thor ger Åkesson kalla handen. - Foto: TT
Hon vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna.
2 av 2
Hon vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Busch Thor säger nej till samarbete med Sverigedemokraterna

SD har siktet på makten – det verkar dock inte bli helt lätt. Nu dissar Ebba Busch Thor samarbete med Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.


Det är typ kaos i svensk politik just nu. Förra veckan gick Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ut och sa att man var beredd att fälla regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna, något som Centerpartiets Annie Lööf snabbt var ute och sa nej till.

Sverigedemokraterna blev inte alls glada, och SD-toppen Mattias Karlsson gick till hård attack mot Lööf. Men nu kommer ett nytt hårt slag för Sverigedemokraterna. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor går nu nämligen ut och säger att KD inte vill samarbeta med SD.

– För oss är det inte aktuellt att förhandla med Sverigedemokraterna. Det får stå för Moderaterna. Däremot är jag glad för att de är tydliga med att någon budgetförhandling inte är aktuell, säger Busch Thor till Dagens Nyheter.

Ebba Busch Thor säger alltså att ett riksdagssamarbete mellan Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna inte är möjligt. Däremot menar Ebba Buch Thor att hon fortfarande vill lägga fram en alliansbudget.

Finns det stöd för en alliansbudget så måste vi också vara beredda att få igenom den, säger Ebba Busch Thor till DN.

När Moderaterna gick ut med sitt utspel var Sverigedemokraterna snabba med att komma med krav – läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.