Skönhetsbehandlingar blir billigare, om styrelsen i Grön Ungdom får bestämma.
1 av 3
Skönhetsbehandlingar blir billigare, om styrelsen i Grön Ungdom får bestämma. - Foto: TT Bild
Ungdomsförbundet ska ta ställning till förslaget på riksmötet 10 - 12 februari.
2 av 3
Ungdomsförbundet ska ta ställning till förslaget på riksmötet 10 - 12 februari. - Foto: TT Bild
Det är bra för miljön om folk gör skönhetsbehandlingar istället för att köpa saker, tycker Hanna Lidström.
3 av 3
Det är bra för miljön om folk gör skönhetsbehandlingar istället för att köpa saker, tycker Hanna Lidström. - Foto: TT Bild

Nya förslaget: Gör det billigare att fixa naglarna och fransarna

Tycker du skönhetsbehandlingar borde bli billigare? Då kommer du att gilla det här förslaget från Grön Ungdom.


Om du gillar skönhetsbehandlingar vet du att det brukar vara en kostsam historia. Att piffa till sig på salong kan kosta flera tusen – och det kan det vara värt om en har råd.

Det skulle förstås kunna bli billigare, det tycker särskilt Hanna Lidström och Mårten Roslund, språkrör i Grön Ungdom, vilket Expressen redan skrivit om. Nästa helg har förbundet årsmöte och de hoppas förlaget går igenom då.

– Jag tycker det är väldigt viktigt att vi ska ha politik som både räddar världen och gör ditt liv bättre, säger Hanna Lidström till Nyheter24.

Förslaget går ut på att halvera momsen, från 25 procent till 12 procent, på tjänster som manikyr, frisering, massage, hudvård, ögonfransförlänging, hårborttagning och spraytans.

Lidström menar att det dessutom är bra att lägga pengar på att gå på salong istället för att köpa prylar.

– Vi vill komma bort från konsumtionssamhället. När jag köper manikyr för 500 spänn lägger jag pengar på att folk gör en tjänst istället för att göra saker som tär på vår miljö. Jag tror att det är viktigt för att klara miljöutmaningen, säger hon.

Läs också om ungdomsförbundet som vill fylla Kungliga slottet med flyktingar och studenter och om Grön ungdoms förslag om att avskaffa fängelse för alla brottslingar utom de värsta.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du förslaget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.