Anders Ygeman, inrikesminister, har varit i Malmö för att prata om brottsligheten.
1 av 3
Anders Ygeman, inrikesminister, har varit i Malmö för att prata om brottsligheten. - Foto: TT Bild
Han menar att den som klipper sig för billigt eller tar kokain också bidrar till organiserad brottslighet.
2 av 3
Han menar att den som klipper sig för billigt eller tar kokain också bidrar till organiserad brottslighet. - Foto: TT Bild
Den som tar kokain borde inte klaga på brottslighet, enligt Ygeman.
3 av 3
Den som tar kokain borde inte klaga på brottslighet, enligt Ygeman. - Foto: TT Bild

Anders Ygeman: Du som knarkar är en del av organiserade brottsligheten

Anders Ygeman anser att alla har ett gemensamt ansvar för att stoppa organiserad brottslighet. Till exempel genom att låta bli att knarka.


Regeringen vill sätta stopp för organiserad brottslighet men det är inte så lätt, trots regeringens nya stenhårda lagar.

Bland annat i Malmö breder brottsligheten ut sig och i år har det redan hunnit ske tre dödsskjutningar, skriver Sverige Radio.

Under måndagen var inrikesminister Anders Ygeman i Malmö för att prata om brottsligheten. Han tror att det krävs stora åtgärder för att stoppa kriminaliteten.

– Jag tror att vi måste samla samhällets samtliga resurser mot den grova organiserade brottsligheten. Polisens och rättssamhällets, kommunens, men också från de myndigheter som verkar i Malmö, för att på det sättet slå ut den grova organiserade brottsligheten, säger han till Ekot.

Olagligt med knark

Han anser också att alla har ett ansvar för att brottsligheten inte blir värre. Den som bidrar till kriminalitet genom att till exempel knarka eller köpa tjänster svart bidrar till de kriminellas verksamhet.

– Alla medborgare har ett eget ansvar för att inte göda den grova organiserade brottsligheten. Om du handlar spriten på närlivs, eller åker taxi för 59 kronor eller klipper dig för 50 kronor, eller drar en lina kokain till helgen, då är du i själva verket en del av den organiserade brottslighetens näringskedja. Då är det svårt sen att ondgöra sig över hur våld och kriminalitet breder ut sig, säger Anders Ygeman till Sveriges Radio.

Läs också var Anders Ygeman hade att säga om polisen Peter Springare och ta del av en faktakoll av Springares inlägg här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med, Anders Ygeman?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.