Nu är det dags för namnbyte, tycker Gudrun Schyman.
1 av 3
Nu är det dags för namnbyte, tycker Gudrun Schyman. - Foto: TT/fi
Gudrun Schyman på partiets valvaka 2014.
2 av 3
Gudrun Schyman på partiets valvaka 2014. - Foto: TT
"Det är dags nu", säger Schyman om namnbytet.
3 av 3
"Det är dags nu", säger Schyman om namnbytet. - Foto: TT

Feministiskt initiativ kan byta namn – det här kommer de heta

Gudrun Schyman tycker att det är dags för namnbyte för Feministiskt initiativ.


Feministiskt Initiativ har varit en faktor i svensk politik sedan 2005. Partiet har plats i Europa-parlamentet och i senaste valet var det nära att Fi kom in i riksdagen.

Och nu verkar det som att partiet kommer att byta namn lagom inför nästa val. Till partiets kongress i helgen har en motion kommit in om att byta namn till Feministerna, och partistyrelsen ställer sig bakom förslaget.

– Styrelsen har tagit ställning för ett namnbyte. Vi tycker att det är dags. Det här initiativet som en gång togs är nu taget och vi är ett etablerat parti, säger partiledaren Gudrun Schyman till Nyheter24.

Nu kommer partiets kongress ta ställning till om namnbytet ska gå igenom eller inte. Tidigare har det funnits ett visst motstånd inom partiet när det gäller namnbyte. Men Schyman menar att det hela handlar om en mognadsprocess.

– Vi menar inte att vi ska ändra på loggan. Och vi heter redan "Feministerna" i sociala medier. Det har varit en successiv utveckling detta, och från styrelsens sida tycker vi att vi kan bekräfta utvecklingen även med ett namnbyte, säger Schyman.

Nyligen berättade Gudrun Schyman att hon ville köpa en burkini – läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att Fi byter namn?
Tack för din röst!