Det har blivit superkaos.
1 av 3
Det har blivit superkaos. - Foto: TT
Nu avgår sex politiker i Hässleholm.
2 av 3
Nu avgår sex politiker i Hässleholm. - Foto: TT
Kommunpolitiken är i kaos.
3 av 3
Kommunpolitiken är i kaos. - Foto: TT

​SD fick vara med och bestämma – då blev det superkaos

Sverigedemokraterna fick ordentligt med inflytande i Hässleholm – då blev det kaos.


Under många år har debatten gått het – ska Sverigedemokraterna få vara med och bestämma eller inte? Well, nu har vi kanske fått en fingervisning om vad som händer när SD får inflytande.

En kommun där partiet har gått bra är Hässelholm – och nyligen blev det en stor nyhet att den lokala Alliansen gått ihop med Sverigedemokraterna i viktiga omröstningar.

Sedan dess har SD-toppen Ulf Erlandsson avgått efter att ha spridit rasistisk propaganda, dessutom har Liberalernas Mikael Koenen valt att avgå efter att ha röstat fram SD. Och nu kommer nästa stora smäll för Sverigedemokraterna.

Sex avgår

På måndagskvällen stod det klart att sex stycken sverigedemokratiska kommunpolitiker i Hässleholms kommun väljer att avgå, skriver Kristianstadsbladet.

– Det är tråkigt, men inte jättekonstigt. Det är sju som har avsagt sig sina uppdrag och sex av dem är släkt eller vänner till Ulf, säger SD-toppen Patrik Jönsson, som är förste vice ordförande i kommunfullmäktige, till Kristianstadsbladet.

Det innebär alltså att Hässleholm nu kastats ut i ett megasuperkaos, bara en månad efter att Sverigedemokraterna fått vara med och bestämma.

Nyligen gick en annan avhoppad SD-politiker till attack – mot Zara Larsson. Läs mer om det här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Väntat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.