- Foto: TT

Stefan Löfven: "Har man fått avslag ska man lämna landet"

Stefan Löfven höll idag presskonferens. Och många av frågorna handlade om terrorattacken i Stockholm.


Idag höll statsminister Stefan Löfven presskonferens i Göteborg, där Socialdemokraterna just nu håller stormöte. Och han fick flera frågor om terrorism, och att den man som är misstänkt för att ha utfört attacken på Drottninggatan i fredags hade fått ett utvisningsbesked.

– Jag känner en enorm frustration över detta. Har man fått avslag ska man lämna landet. Eventuellt behövs det en effektivisering, och då får vi modernisera, sa Stefan Löfven under presskonferensen.

Stefan Löfven pratade också att polisen har fått ökade befogenheter att kontrollera till exempel arbetsplatser, och att över hälften av alla som fått avslag återvänt.

– Vi har ökat antal återvändande, just nu ligger vi på ungefär 50 procent. Vi ska stå upp för en ordnad asylpolitik där ja är ja och nej är nej, sa statsministern under presskonferensen.

Stefan Löfven höll också ett mycket känslosamt tal under dagen. Läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.