Karlsson går till hård attack mot Löfven.
1 av 2
Karlsson går till hård attack mot Löfven. - Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

Mattias Karlsson till attack mot Löfven: "Orsakat lidande"

Sverigedemokraterna skruvar upp tonläget inför nästa val. Och gruppledaren Mattias Karlsson riktar hård kritik mot statsminister Löfven.


Det ser ut att kunna bli en riktigt hård valrörelse. Redan nu , 15 månader innan riksdagsvalet i september nästa år, går Sverigedemokraternas Mattias Karlsson ut i direkt attack mot statsminister Stefan Löfven.

– VI har varit tydliga med att vi har noll förtroende för Stefan Löfven. Han har orsakat mycket skada och lidande med de politiska prioriteringarna han gjort. Det är svårt att uttrycka sig milt, säger Mattias Karlsson till Nyheter24.

Mattias Karlsson menar dock inte att han nödvändigtvis kommer att ha ett ännu hårdare tonläge ju närmare valet kommer.

– Det finns inget egenvärde i det. Samtidigt finns det ingen anledning att hymla om man man anser att en politisk ledare är inkompetent, vilket jag anser att Stefan Löfven är, säger Karlsson.

Karlsson menar också att det är "helt centralt" att Löfven avsätts efter nästa val. Men samtidigt är inte Sverigedemokraterna beredda att stödja vem som helst när det ska till att bilda regering.

– Vi kommer inte stötta något block om det inte medför att vi får genomslag för de frågor vi ser som mest centrala.

Så, i teorin skulle ni kunna tänka er att stödja Stefan Löfven om Socialdemokraterna har en politik ni gillar?

– Ja, skulle Löfven helt byta fot och närma sig oss på en rad viktiga punkter så är vi öppna för det. Vårt enda mål är att få en konstruktiv samhällsutveckling. Men det känns väldigt avlägset. Han har inte stöd i sin organisation eller sitt partiprogram för att kunna göra en tillräckligt substantiell omsvängning. Jag bedömer det som väldigt osannolikt, säger Mattias Karlsson.

Nyheter24 har sökt statsminister Stefan Löfven, men han har ej varit tillgänglig för kommentar.

LÄS MER: Trött på Stefan Löfven? Så kan han tvingas avgå

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att Löfven avgår efter nästa val?
Tack för din röst!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Stockholmsbörsen förväntas öppna med en svag nedgång enligt IG Markets. Detta efter att handeln backat under gårdagseftermiddagen och stängt nedåt.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.