- Foto: Nyheter24/TT

Därför är det en lysande idé att dumpa Miljöpartiet inför nästa val

Det hade varit omöjligt för Socialdemokraterna att gå till val tillsammans med Mp, menar Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Socialdemokraterna har bestämt sig för att sparka ut Miljöpartiet ur valrörelsen. Tack och hej. För Miljöpartiet kan det vara sista spiken i kistan – det verkar inte vara ett parti man ska rösta på om man vill se ordentlig förändring. Men det är självklart ett riktigt bra drag för S.

För det första så har samarbetet varit en katastrof för S. Miljöpartiet har rasat i opinionen sedan valet, och det beror inte främst på alla skandaler, utan snarare att partiet krishanterat som en blind katt som försöker ta sig upp ur en inoljad silltunna. Du vill liksom inte gå in i en valrörelse med en sådan kompis.

Men för det andra så är det ganska logiskt, sett till att Socialdemokraterna siktar högt i nästa val. Kollar man på partiets historia är det helt naturligt att man vill gå till val själva, man gillar inte att vara uttalat beroende av någon annan, speciellt inte miljötomtar med tvivelaktig image.

Dessutom har det länge knorrats internt inom S. Det som för ett par år sedan mest var spydiga skämt om de gröna vännerna har nu mer och mer börjat bli arg frustration.

Hur kommer det att gå då? Tja, det är ju egentligen sista chansen för sossarna. Nu måste det lyckas, och kanske folk uppfattar det som lite kaxigt och ett tecken på självförtroende att göra sig av med MP efter nästa val.

Annars har man större problem än någonsin. Och om S inte lyckas så kommer det definitivt bli Stefan Löfvens sista val.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.