Raseriet mot Spotifys nya iPhoneapp: "Aldrig varit med om sämre"

Laggigt, buggigt, segt och mörkt. Det är några av orden som fått beskriva nya Spotifyappen. Till iPhone är musiktjänsten en katastrof, menar många användare. Men en lösning kan vara på väg.


När Spotify släppte en helt ny version i början av april var det många som såg fram emot nyheten. Designen såg snygg och nyskapande ut – men när appen till bland annat iPhone släpptes var minerna inte alls lika glada.

Tvärtom har appen sedan uppdateringen varit långsam och buggig. Den kraschar ofta och pausar ibland låtar mitt i. 

"Segare än farfar"

På sociala medier som Twitter sprids raseriet mot nya Spotify.

[removed][removed]

Kritik från synskadade

Det är dock inte bara funktionerna det varit fel på. Även det nya, mörka utseendet har fått kritik för att det blir svårare för de med dålig syn att se vad som händer i appen.

– Jag tycker att det är bedrövligt, säger Fredrik Ahlkvist på Synskadades riksförbund till Aftonbladet.

"Kommer att göra vissa förbättringar"

På Spotifys eget community finns en forumtråd på cirka 20 sidor som enbart handlar om att appen för iOS (iPhone, iPad och liknande) är så dålig att den inte ens går att använda.

– Vi har fått rapporter om att det kan gå långsamt för vissa användare som har väldigt stora spellistor på äldre telefoner, vi håller på att undersöka det just nu, säger Malin Cumzelius, PR-ansvarig för Spotify i Sverige, till Nyheter24.

Appen kommer att uppdateras, men det är oklart när.

– Under arbetet med den nya designen gjorde vi undersökningar inom flertalet områden, bland annat med specialister inom kontrast och tillgänglighet. Att göra Spotify så bra som möjligt är vårt ständiga mål – vi kommer att göra vissa förbättringar inför nästa uppdatering och lyssnar alltid på feedback från våra användare, säger Cumzelius.

En uppdatering som ska lösa en rad buggar har redan skickats in och enligt Cumzelius hoppas Spotify att den ska godkännas och finnas tillgänglig för nedladdning inom några dagar.

Problemen med krascher och buggar har inte upptäckts i Androidappen i samma utsträckning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.