Apple släpper en ny uppdatering.
1 av 3
Apple släpper en ny uppdatering. - Foto: AP / TT
iPhone 6-releasen har kantats av problem.
2 av 3
iPhone 6-releasen har kantats av problem. - Foto: AP / TT
Två glada köpare.
3 av 3
Två glada köpare. - Foto: AP / TT

Efter fiaskot – Apple släpper ny uppdatering

iOS8 blev en katastrof och förstörde för många användare. Nu har Apple släppt en uppdatering och (typ) bett om ursäkt. Här är de nya förändringarna.


Bendgate

Apple har haft en generellt dålig vecka i samband med att de nya iPhone-modellerna börjat säljas runtom i världen. Det mest uppmärksammade problemet är att främst iPhone 6 Plus kan böjas bara av att ligga i fickan, något som konkurrenterna hånat Apple för.

På torsdagen hävdade dock teknikjätten att endast nio (!) klagomål kommit in om böjda telefoner.

På onsdagen kom allt fler rapporter om att iPhoneanvändare som uppdaterat till nya iOS8 upplevt flera allvarliga problem med sina smartphones. Bland annat gick det inte att få någon täckning och även fingeravtrycksläsaren Touch ID krånglade.

Det slutade med att Apple helt sonika drog tillbaka uppdateringen. Nu har de släppt en ny, iOS 8.0.2, som påstås lösa problemen, skriver Huffington Post.

Ber om ursäkt

"iOS 8.0.2 är nu tillgängligt för användare, den fixar ett problem som påverkade iPhone 6 och iPhone 6 Plus användare som laddat ned iOS 8.0.1, och inkluderar förbättringar och bugfixar som fanns med i iOS 8.0.1", skriver Apple i ett uttalande.

Samtidigt gör företaget något väldigt ovanligt – de ber om ursäkt.

"Vi ber om ursäkt för besväret till de iPhone 6 och iPhone 6 Plus-användare som drabbades av buggarna i iOS 8.0.1".

Förutom att fixa de ovan nämnda problemet inkluderar iOS 8.0.2 även en uppdatering av HealthKit, tangentborden, ringsignaler och tillgång till bilder, skriver Huffington Post.

/
/
iOS
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!