Snapchat blir allt populärare. Nu ska företaget börja tjäna pengar.
1 av 2
Snapchat blir allt populärare. Nu ska företaget börja tjäna pengar.
Vd:n Evan Spiegel.
2 av 2
Vd:n Evan Spiegel. - Foto: AP / TT BILD

Snart blir det fullt av annonser på Snapchat

Nu kommer företagen börja göra reklam även i Snapchat – är det dags att hitta ett nytt sätt att kommunicera?


Har inte tjänat pengar

Att Snapchat vill börja tjäna pengar på appen är kanske inte så konstigt, då det inte funnits så stora intäktsmöjligheter hittills. Trots det har företaget tidigare tackat nej till ett bud från Facebook på hela 20 miljarder kronor.

Snapchat-vd:n Evan Spiegel avslöjade på en konferens i dagarna att det bara är en tidsfråga innan annonser börjar synas i den populära appen.

– Vi skalar ned den nya teknologin kring annonser till kärnan: att berätta en historia. Folk kommer snart att kunna se de första Snapchat-annonserna, de kommer att finnas kring vår Stories-funktion, sa han under ett samtal med New Yorks före detta borgmästare Michael Bloomberg och tv-ankaret Katie Couric, skriver Daily Dot.

Används till att skicka nakenbilder på minderåriga

Förra månaden släpptes Snapchat Stories, som låter användare ladda upp material som alla deras vänner kan se – under 24 timmar.

Men det finns en baksida. Enligt Daily Dot har Stories-funktionen också visat sig leda till ett helt nytt sätt för människor att sprida nakenbilder på sig själv och andra – även bland minderåriga.

/
/
/
/
App
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!